PT45M min
Sestavine
- Maslo
- Olivno olje
- Zelenjava po izbiri
- Meso po izbiri
- Belo vino
- Voda
- Testenine
Priprava
Na maščobi (polovica masla in polovica olivega olja) najprej prepražimo tršo zelenjavo (na primer korenje, gomolj zelene, čebulo).
Nato dodamo meso in skupaj prepražimo. Uporabimo lahko na primer piščančje meso, mleto meso ali slanino.
Zalijemo z belim vinom in počakamo, da vino popolnoma izpari.
Dodamo zmiksane pelate, lovorjev list in rožmarin.
Zalijemo z vodo ali jušno osnovo.
Počakamo, da zavre, in dodamo še mehkejšo zelenjavo (na primer brokoli, cvetačo, stebelno zeleno) ter testenine, ki jed dodatno obogatijo.
Mineštro kuhamo še 10 minut in na koncu dodamo sveže sesekljana zelišča po želji (npr. peteršilj ali drobnjak).