Mesno zelenjavna minestra - Chef Marko Pavčnik
Mesno zelenjavna minestra - Chef Marko Pavčnik
Mesno zelenjavna minestra - Chef Marko Pavčnik

Mesno zelenjavna mineštra

Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Čas aktivne priprave
45
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Maslo
  • Olivno olje
  • Zelenjava po izbiri
  • Meso po izbiri
  • Belo vino
  • Voda
  • Testenine

Priprava

01

Na maščobi (polovica masla in polovica olivega olja) najprej prepražimo tršo zelenjavo (na primer korenje, gomolj zelene, čebulo).

02

Nato dodamo meso in skupaj prepražimo. Uporabimo lahko na primer piščančje meso, mleto meso ali slanino.

03

Zalijemo z belim vinom in počakamo, da vino popolnoma izpari.

04

Dodamo zmiksane pelate, lovorjev list in rožmarin.

05

Zalijemo z vodo ali jušno osnovo.

06

Počakamo, da zavre, in dodamo še mehkejšo zelenjavo (na primer brokoli, cvetačo, stebelno zeleno) ter testenine, ki jed dodatno obogatijo.

07

Mineštro kuhamo še 10 minut in na koncu dodamo sveže sesekljana zelišča po želji (npr. peteršilj ali drobnjak).

VOYO 1 + 1 GRATIS

Pri aktivaciji 1-mesečne VOYO naročnine vam dodatni mesec podarimo. Kupone dobite ob nakupu v Sparovih trgovinah in tudi v SPAR plus aplikaciji.

Več