Mini sadne galetke, Nina Kastelic - Leaneen
Mini sadne galetke, Nina Kastelic - Leaneen

Mini sadne galetke

Nina Kastelic - Leaneen
Avtor: Nina Kastelic - Leaneen
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
180
min
Čas hlajenja
30
min
Čas peke

Sestavine

Mandljevo krhko testo:

  • Bela gladka moka 400 g
  • Oluščeni mleti mandlji 100 g
  • Sladkor v prahu 100 g
  • Sol 1 ščepec
  • Maslo 250 g
  • Mrzla voda 10 žlic
  • Jajce za premaz 1

Sadni nadev:

  • Sveže jagode in maline 600 g
  • Sladkor v prahu 4 žlice
  • Jedilni škrob 2 žlički

Priprava

Francoska znamenitost, prirejena v porcijske velikosti, ne bo nikoli brez oboževalcev.

01

Moko dobro pomešajte z mletimi mandlji. Dodajte sladkor v prahu, sol in na kocke narezano hladno maslo. Sestavine drobite med prsti, da dobite mrvice.

02

Nato dodajte mrzlo vodo in na hitro oblikujete gladko testo.

03

Zavijte ga v prozorno živilsko folijo in dajte za dve do tri ure v hladilnik, da se ohladi.

04

Pečico ogrejte na 180 stopinj Celzija. Ohlajeno testo razdelite na pet kosov in vsakega razvaljajte v obliko kroga.

05

Po sredini testa razporedite jagode in maline, ki ste jih prej zmešali s sladkorjem in škrobom. Okoli pustite približno 5 cm praznega roba, ki ga nato zavihajte proti sredini, da dobite značilen, rahlo rustikalen videz galete.

06

Pripravljene galetke previdno prenesite na pekač, obložen s peki papirjem, in rob testa premažite z razžvrkljanim jajcem.

07

Pecite jih približno 30 minut, da se testo obarva zlato rjavo.

Namig!

Ko so pečene, jih lahko posujemo še s sladkorjem v prahu ali pa postrežemo s kepico vaniljevega sladoleda.

Nagradna igra

Lov na besedni zaklad je nazaj! Ste pripravljeni na izziv? Na telefon naložite SPAR plus mobilno aplikacijo, poiščite igro SPARBECEDA in iz razpoložljivih črk sestavite čim več besed!

Več