Mini sadne galetke, Nina Kastelic - Leaneen
Mini sadne galetke, Nina Kastelic - Leaneen

Mini sadne galetke

Nina Kastelic - Leaneen
Avtor: Nina Kastelic - Leaneen
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
180
min
Čas hlajenja
30
min
Čas peke

Sestavine

Mandljevo krhko testo:

  • Bela gladka moka 400 g
  • Oluščeni mleti mandlji 100 g
  • Sladkor v prahu 100 g
  • Sol 1 ščepec
  • Maslo 250 g
  • Mrzla voda 10 žlic
  • Jajce za premaz 1

Sadni nadev:

  • Sveže jagode in maline 600 g
  • Sladkor v prahu 4 žlice
  • Jedilni škrob 2 žlički

Priprava

Francoska znamenitost, prirejena v porcijske velikosti, ne bo nikoli brez oboževalcev.

01

Moko dobro pomešajte z mletimi mandlji. Dodajte sladkor v prahu, sol in na kocke narezano hladno maslo. Sestavine drobite med prsti, da dobite mrvice.

02

Nato dodajte mrzlo vodo in na hitro oblikujete gladko testo.

03

Zavijte ga v prozorno živilsko folijo in dajte za dve do tri ure v hladilnik, da se ohladi.

04

Pečico ogrejte na 180 stopinj Celzija. Ohlajeno testo razdelite na pet kosov in vsakega razvaljajte v obliko kroga.

05

Po sredini testa razporedite jagode in maline, ki ste jih prej zmešali s sladkorjem in škrobom. Okoli pustite približno 5 cm praznega roba, ki ga nato zavihajte proti sredini, da dobite značilen, rahlo rustikalen videz galete.

06

Pripravljene galetke previdno prenesite na pekač, obložen s peki papirjem, in rob testa premažite z razžvrkljanim jajcem.

07

Pecite jih približno 30 minut, da se testo obarva zlato rjavo.

Namig!

Ko so pečene, jih lahko posujemo še s sladkorjem v prahu ali pa postrežemo s kepico vaniljevega sladoleda.