Chilli con carne - Nina Zorčič
Chilli con carne - Nina Zorčič

Chilli con carne

Nina Zorčič
Nina Zorčič
Nina Zorčič
Nina Zorčič
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
30
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • Olivno olje 2 žlici
  • Čebula (srednje velika) 1
  • Česen 2 stroka
  • Goveje mleto meso 500 g
  • Origano 2 žlički
  • Čebula v prahu 2 žlička
  • Česen v prahu 2 žlički
  • Sladka paprika 2 žlički
  • Čili (mleti) 1 žlička
  • Mleta kumina 2 žlički
  • Paradižnikova omaka s koščki 400 g
  • Voda 300 ml
  • Goveja kocka 1
  • Rjavi sladkor 1 žlica
  • Paradižnikov koncentrat 3 žlice
  • Sol 1 žlička
  • Rjavi fižol 420 g

Dodatki

  • Basmati riž
  • Kisla smetana žlica
  • Peteršilj svež

Priprava

01

V večji ponvi segrejte olivno olje.

02

Na segreto olje dodajte nasekljano čebulo in česen.

03

Pražite, dokler čebula ne postekleni.

04

Dodajte mleto goveje meso in premešajte. S pomočjo kuhalnice razdrite večje skupke mesa.

05

Začinite z origanom, čebulo v prahu, česnom v prahu, sladko papriko, mletim čilijem in kumino. Premešajte in pražite, dokler meso ne porjavi.

06

Dodajte paradižnik v koščkih v omaki in zalijte z vodo. Dodajte govejo kocko in jo dobro vmešajte.

07

Dodajte sladkor in paradižnikov koncentrat ter premešajte.  Pokrijte s pokrovko in kuhajte 15 - 20 minut, vmes pa redno mešajte in pazite, da se dno ne zažge. Kuhajte, dokler se čili ne zgosti v gosto, sočno omako.

08

Dodajte odcejen rdeč fižol in premešajte. Pustite, da ponovno zavre, nato pa ugasnite ogenj in pustite 10 minut, da se okusi povežejo.

09

Postrezite z basmati rižem in kislo smetano. Po želji dekorirajte s svežim peteršiljem.