20
PT20M min
PT20M min
Čas priprave
30
PT30M min
PT30M min
Čas kuhanja
Sestavine
- Olivno olje 2 žlici
- Čebula (srednje velika) 1
- Česen 2 stroka
- Goveje mleto meso 500 g
- Origano 2 žlički
- Čebula v prahu 2 žlička
- Česen v prahu 2 žlički
- Sladka paprika 2 žlički
- Čili (mleti) 1 žlička
- Mleta kumina 2 žlički
- Paradižnikova omaka s koščki 400 g
- Voda 300 ml
- Goveja kocka 1
- Rjavi sladkor 1 žlica
- Paradižnikov koncentrat 3 žlice
- Sol 1 žlička
- Rjavi fižol 420 g
Dodatki
- Basmati riž
- Kisla smetana žlica
- Peteršilj svež
Priprava
01
V večji ponvi segrejte olivno olje.
02
Na segreto olje dodajte nasekljano čebulo in česen.
03
Pražite, dokler čebula ne postekleni.
04
Dodajte mleto goveje meso in premešajte. S pomočjo kuhalnice razdrite večje skupke mesa.
05
Začinite z origanom, čebulo v prahu, česnom v prahu, sladko papriko, mletim čilijem in kumino. Premešajte in pražite, dokler meso ne porjavi.
06
Dodajte paradižnik v koščkih v omaki in zalijte z vodo. Dodajte govejo kocko in jo dobro vmešajte.
07
Dodajte sladkor in paradižnikov koncentrat ter premešajte. Pokrijte s pokrovko in kuhajte 15 - 20 minut, vmes pa redno mešajte in pazite, da se dno ne zažge. Kuhajte, dokler se čili ne zgosti v gosto, sočno omako.
08
Dodajte odcejen rdeč fižol in premešajte. Pustite, da ponovno zavre, nato pa ugasnite ogenj in pustite 10 minut, da se okusi povežejo.
09
Postrezite z basmati rižem in kislo smetano. Po želji dekorirajte s svežim peteršiljem.