Feta testenine s češnjevim paradižnikom, tuno in olivami - Nina Zorčič

Feta testenine s češnjevim paradižnikom, tuno in olivami

Nina Zorčič
Nina Zorčič
Nina Zorčič
Nina Zorčič
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave in kuhanja
30
min
Čas peke

Sestavine

  • Češnjev paradižnik 350 g
  • Česen 4 stroki
  • Čili (mleti) 0.5 žličke
  • Por 70 g
  • Olive brez koščic 50 g
  • Olivno olje 70 g
  • Sol 0.5 žličke
  • Poper 0.25 žličke
  • Poper 0.5 žličke

Feta sir

  • Feta sir 150 g
  • Olje 1 žlica
  • Origano
  • Testenine 350 g
  • Bazilika sveže pest
  • Tuna (odcejena) 300 g
  • Skuta 4 žlice
  • Voda iz kuhanih testenin 2 dl

Priprava

01

Pečico segrejte na 210 stopinj.

02

V večjem pekaču zmešajte češnjeve paradižnike, cele olupljene stroke česna, mlet čili, por, olive narezane na tanjše kolobarje, olivno olje, sol, poper in origano.

03

V sredino dodajte feta sir. Polijte z žlico olja in začinite z origanom.

04

Postavite v segreto pečico in pecite 25-30 minut oz. tako dolgo, da se češnjevi paradižniki zapečejo, sir pa popolnoma zmehča.

05

Vmes v vreli osoljeni vodi skuhajte testenine po navodilih oz. minuto manj, do “al dente” stanja, da so še malo trde na ugriz. Pred odcejanjem testenine shranite 2 dcl vode, v kateri so se kuhale testenine, saj jih bomo kasneje dodali k omaki.

06

Pekač vzemite iz pečice in vse skupaj dobro pretlačite z vilicami. Dodajte svežo baziliko, odcejeno tuno, skuto in vodo, v kateri so se kuhale testenine.

07

Premešajte, da nastane kremna omaka.

08

Dodajte kuhane testenine in premešajte. Dekorirajte s svežo baziliko in postrezite takoj.