30
PT30M min
PT30M min
Čas priprave in kuhanja
30
min
min
Čas peke
Sestavine
- Češnjev paradižnik 350 g
- Česen 4 stroki
- Čili (mleti) 0.5 žličke
- Por 70 g
- Olive brez koščic 50 g
- Olivno olje 70 g
- Sol 0.5 žličke
- Poper 0.25 žličke
- Poper 0.5 žličke
Feta sir
- Feta sir 150 g
- Olje 1 žlica
- Origano
- Testenine 350 g
- Bazilika sveže pest
- Tuna (odcejena) 300 g
- Skuta 4 žlice
- Voda iz kuhanih testenin 2 dl
Priprava
01
Pečico segrejte na 210 stopinj.
02
V večjem pekaču zmešajte češnjeve paradižnike, cele olupljene stroke česna, mlet čili, por, olive narezane na tanjše kolobarje, olivno olje, sol, poper in origano.
03
V sredino dodajte feta sir. Polijte z žlico olja in začinite z origanom.
04
Postavite v segreto pečico in pecite 25-30 minut oz. tako dolgo, da se češnjevi paradižniki zapečejo, sir pa popolnoma zmehča.
05
Vmes v vreli osoljeni vodi skuhajte testenine po navodilih oz. minuto manj, do “al dente” stanja, da so še malo trde na ugriz. Pred odcejanjem testenine shranite 2 dcl vode, v kateri so se kuhale testenine, saj jih bomo kasneje dodali k omaki.
06
Pekač vzemite iz pečice in vse skupaj dobro pretlačite z vilicami. Dodajte svežo baziliko, odcejeno tuno, skuto in vodo, v kateri so se kuhale testenine.
07
Premešajte, da nastane kremna omaka.
08
Dodajte kuhane testenine in premešajte. Dekorirajte s svežo baziliko in postrezite takoj.