Maroški piščanec s kuskusom in čičeriko - Nina Zorčič, Obroki za vsak žep
Zakaj ne vidite vsebine?

Maroški piščanec s kuskusom in čičeriko / Piščanec v začimbni omaki

Nina Zorčič
Nina Zorčič
Nina Zorčič
Nina Zorčič
Čas aktivne priprave
25
min
Čas priprave
45
min
Čas peke

Sestavine

Začimbna mešanica:

  • Sladka paprika 1 žlička
  • Cimet 0.5 žličke
  • Koriander 0.5 žličke
  • Ingver 1 žlička
  • Kumina 1 žlička
  • Muškatni orešček 0.5 žličke
  • Piment 0.5 žličke
  • Poper 1 žlička
  • Sol 1 žlička

Marinada:

  • Česen 4 stroki
  • Kis 1 žlica
  • Olivno olje 80 ml
  • Paradižnikov koncentrat 4 žlice
  • Začimbna mešanica 2 žlički
  • Cimet 0.25 žličke
  • Ingver 0.25 žličke
  • Sol
  • Poper

Ostale sestavine:

  • Piščančja stegna in krače 700 g
  • Čebula 3
  • Korenje 3
  • Cvetača 200 g
  • Sol
  • Poper
  • Vložena čičerika 200 g
  • Olivno olje 1 žlica
  • Polnozrnat kuskus 200 g
  • Voda 350 ml
  • Zelenjavna kocka 0.5
  • Sol 0.25 žličke
  • Cimet 0.25 žličke
  • Drobnjak 1 pest

Priprava

01

Pripravite začimbno mešanico. Vse začimbe zmešajte v manjši skodelici in postavite na stran.

02

V ločeni posodi pripravite marinado. Zmešajte vse sestavine za marinado in postavite na stran.

03

Piščančje meso prelijte s 3/4 pripravljene marinade. Meso popolnoma prekrijte z marinado.

04

Postavite na stran.

05

V ločeni posodi zmešajte čebulo, korenček in cvetačo, narezane na večje kose. Začinite s soljo in poprom.

06

Prelijte s preostankom marinade in dobro premešajte, da se enakomerno razporedi.

07

Zelenjavo, skupaj s piščancem, prestavite v večji pekač. V pekač prelijte tudi vse ostanke marinade, ki so morda ostali na dnu posod.

08

Po pekaču razporedite tudi čičeriko in postavite v pečico, segreto na 190 stopinj. Pecite 40-45 minut oz. tako dolgo, da se piščanec skuha in hrustljavo zapeče.

09

Medtem v večjem loncu segrejte olivno olje. Dodajte kuskus in premešajte. Med rednim mešanjem pražite par minut, da se kuskus zlato rjavo zapeče.

10

Ugasnite ogenj.

11

Kuskus zalijte z vodo, dodajte 1/2 zelenjavne kocke in začinite s soljo ter cimetom. Premešajte in pokrijte s pokrovko. Pustite pokrito 10 minut, da se kuskus skuha in zmehča. Nato dodajte nasekljan svež drobnjak in premešajte.

12

Ko je piščanec pečen vzemite pekač iz pečice.

13

Po vrhu piščanca in zelenjave ter v luknjice vmes, kjer se je nabrala omaka, dodajte kuskus in pustite par minut, da se napije sokov, ki so ostali na dnu posode.

14

Postrezite takoj.