Mesne kroglice v paradižnikovi omaki s špageti - Nina Zorčič
Zakaj ne vidite vsebine?
Mesne kroglice v paradižnikovi omaki s špageti - Nina Zorčič

Mesne kroglice v paradižnikovi omaki s špageti

Nina Zorčič
Nina Zorčič
Nina Zorčič
Nina Zorčič
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
10
min
Čas pečenja
90
min
Čas kuhanja

Sestavine

Mesne kroglice

  • Olivno olje 1 žlica
  • Rdeča čebula 1
  • Mleto meso 500 g
  • Krušne drobtine 100 g
  • Nariban parmezan 50 g
  • Jajca 2
  • Sol 1 žlička
  • Poper 0.5 žličke
  • Česen 1 strok
  • Olivno olje 1 žlica

Paradižnikova omaka

  • Olivno olje 2 žlici
  • Moka 2 zvrhani jedilni žlici
  • Bio paradižnikova pasata 750 ml
  • Sladkor 1 žlica
  • Sol 1 žlička
  • Poper 0.25 žličke
  • Suha bazilika 1 žlička
  • Česen v prahu 0.25 žličke
  • vode (več manj po želji) 400 ml

Špageti

  • Špageti 350 g

Posip

  • Suha bazilika

Priprava

01

Čebulo čim bolj drobno nasekljajte.

02

V ponvi na segretem olivnem olju popražite čebulo, dokler se ne zmehča in postekleni. Odstavite in pustite, da se ohladi.

03

Parmezan naribajte.

04

V večji posodi zmešajte mleto meso, drobtine, nariban parmezan, 2 jajci, sol, poper, popraženo čebulo, drobno nasekljan česen in pregnetite, dokler ne dobite enotne mase iz katere lahko oblikujete kroglice.

05

Iz mase oblikujte kroglice težke približno 30g (dobite približno 27 mesnih kroglic).

06

Na večji ponvi segrejte olivno olje in na hitro popražite mesne kroglice, da se zapečejo iz vseh strani, približno 5-10 minut.

07

Odstavite in pripravite paradižnikovo omako.

08

V večji ponvi segrejte olivno olje. Dodajte moko in takoj premešajte, da dobite enotno zmes brez grudic. pražite samo toliko, da se obarva nežno rjavo. Nato dodajte pasiran paradižnik oz. passato in takoj premešajte, najbolje z metlico za stepanje, da preprečite nastanek grudic.

09

Omako začinite s sladkorjem, soljo, poprom, baziliko in česnom v prahu. Premešajte, zalijte z vodo in kuhajte 20-30 minut. Za bolj redko omako dodajte več vode.

10

V omako dodajte popečene mesne kroglice, po potrebi (če se je omaka preveč zgostila) dodajte več vode in premešajte. Pokrijte in kuhajte slabo uro, da se okusi povežejo, omaka pa zgosti. Vmes premešajte in po potrebi dodajajte več vode.

11

Omako poskusite in po želji dodajte več začimb.

12

Medtem v večjem loncu skuhajte testenine skladno z navodili na vrečki. Kuhane testenine odcedite in postrezite skupaj z mesnimi kroglicami.

13

Po želji posujte s posušeno baziliko.

Cene izdelkov, ki so objavljene v video receptu, so bile aktualne v času priprave videa  - v septembru in oktobru 2022.

Svoboda izbire

Sodelujte v nagradnem kvizu in se pobližje seznanite s širino ponudbe v naših trgovinah. Podarjamo SPAR darilne kartice v vrednosti 40 €.

Nagradni kviz