PT40M min
Sestavine
- Olivno olje 2 žlici
- Čebula (srednje velika) 1
- Govedina 500 g
- Sol
- Poper
- Mleta sladka paprika 1 žlička
- Paradižnikovi koščki z baziliko 650 g
- Voda 500
- Testenine 400 g
- Špinača 100 g
Skuta s sirom
- Skuta 100 g
- Mozzarella 100 g
- Mozzarella za posip 30 g
- Sol ščepec
- Česen v prahu ščepec
Priprava
V večji ponvi segrejte olivno olje.
Na olju pražite drobno nasekljano čebulo, dokler ne postekleni.
Dodajte govedino, narezano na manjše trakce. Premešajte in pražite, da meso porjavi.
Začinite s soljo, poprom in sladko papriko.
Dodajte paradižnikove koščke v omaki in vodo ter premešajte.
Dodajte testenine in po potrebi zalijte z vodo, da so testenine skoraj cele pod vodo.
Pokrijte s pokrovko in kuhajte na srednjem ognju vsaj 15 minut oz. tako dolgo, da so testenine kuhane na način “al dente”. Vmes redno mešajte in po potrebi dodajte več vode.
Ko so testenine al dente dodajte špinačo in premešajte.
Vmes pripravite skuto s sirom. V skodelici zmešajte skuto, mozzarello, sol in česen v prahu.
Premešajte.
Mešanico pokapajte po testeninah in pokrijte s pokrovko. Kuhajte na nizkem ognju toliko časa, da se mozzarella stopi.
Dodajte svežo baziliko in postrezite.