Oradin file v škrniclju z mediteransko zelenjavo - MasterChef

Oradin file v škrniclju z mediteransko zelenjavo

MasterChef Slovenija
MasterChef Slovenija
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
15
min
Čas kuhanja

Sestavine

Za ribo in zelenjavo

  • File orade 1
  • Šparglji 4
  • Češnjev paradižnik 6
  • Korenje (malo) 1
  • Timijan 1 vejica
  • Limeta 1 rezina
  • Sol
  • Poper
  • Oljčno olje
  • Oklepi rakcev
  • Kosti orade
  • Šalotka 1
  • Česen 1 strok
  • Korenje 0.5
  • Belo vino 50 ml
  • Ribja jušna osnova 250 ml
  • Rožmarin 1 vejica
  • Hladno maslo 1 žlica

Ostalo

  • Peki papir

Priprava

Ribja omaka

01

V ponvi segrejemo oljčno olje in na njem popražimo ribje kosti in oklepe rakcev. Dodamo sesekljano šalotko, česen, korenje in špargljeve olesenele dele, na hitro prepražimo in deglaziramo z belim vinom. Prilijemo ribjo jušno osnovo, dodamo vejico rožmarina in kuhamo vsaj 20 minut, da se okusi razvijejo.

02

Osnovo precedimo in jo na srednjem ognju zreduciramo do želene gostote. Nato na nizkem ognju postopoma vmešamo hladno maslo, da dobimo svilnato omako.

File in zelenjava

01

Orado filiramo in odstranimo vse koščice. Če kože ne maramo, file za nekaj sekund položimo s kožo navzdol na zmerno segreto ponev – ko odstopi, jo previdno odstranimo. 

02

Šparglje, korenje in češnjeve paradižnike na hitro popečemo na oljčnem olju.

Peka v škrniclju

01

Na peki papir razporedimo popečeno zelenjavo. Na vrh položimo file orade, ga rahlo solimo, pokapamo z limetinim sokom in dodamo timijan. Škrnicelj dobro zapremo (s kuhinjsko vrvico ali prepognemo robove). Pečemo približno 15 minut pri 220 °C.

Postrežba

01

Škrnicelj položimo na krožnik in postrežemo s pripravljeno omako, ki jo šele postreženo prelijemo čez ribo in zelenjavo.