
PT90M min
min
min
Sestavine
Za piškote
- Bela gladka moka 500 g
- Pecilni prašek 12 g
- Maslo 250 g
- Sladkor v prahu 150 g
- Vanilin sladkor 10 g
- Mleti orehi 60 g
- Jajca M velikost 2
Za orehov nadev
- Mleti orehi 400 g
- Jagode in sladkor v prahu 300 g
- Vanilijev sladkor 20 g
- Beljak L velikost 2
Priprava
Moko presejemo in pomešamo s pecilnim praškom. Dodamo na kocke narezano maslo sobne temperature, obe vrsti sladkorja, mlete orehe in jajci.
Iz vseh sestavin zgnetemo gladko testo, ga zavijemo v prozorno živilsko folijo in damo za tri ure v hladilnik, da se ohladi.
Nato pripravimo orehov nadev. Mlete orehe zmešamo z obema vrstama sladkorja. Beljaka stepemo z metlico le toliko, da postaneta rahlo penasta (ne stepemo ju v čvrst sneg). Nato stepena beljaka in sladke orehe pomešamo v enotno maso.
Ohlajeno testo razvaljamo na rahlo pomokani deski oziroma na papirju za peko ter z modelčkom izrežemo piškote. Polagamo jih na pekač, prekrit s papirjem za peko.
Po vrhu piškotov s testomatom ali z brizgalno vrečko nabrizgamo orehov nadev.
Pečemo jih od 10 do 15 minut pri 200 °C, dokler se ne obarvajo svetlo rjavo.
Ohlajene piškote lahko potresemo s sladkorjem v prahu.