Orehovi krapki - Nina Kastelic, Leaneen

Orehovi krapki

Nina Kastelic - Leaneen
Avtor: Nina Kastelic - Leaneen
Čas aktivne priprave
90
min
Čas priprave
180
min
Čas hlajenja
15
min
Čas peke

Sestavine

Za piškote

  • Bela gladka moka 500 g
  • Pecilni prašek 12 g
  • Maslo 250 g
  • Sladkor v prahu 150 g
  • Vanilin sladkor 10 g
  • Mleti orehi 60 g
  • Jajca M velikost 2

Za orehov nadev

  • Mleti orehi 400 g
  • Jagode in sladkor v prahu 300 g
  • Vanilijev sladkor 20 g
  • Beljak L velikost 2

Priprava

01

Moko presejemo in pomešamo s pecilnim praškom. Dodamo na kocke narezano maslo sobne temperature, obe vrsti sladkorja, mlete orehe in jajci.

02

Iz vseh sestavin zgnetemo gladko testo, ga zavijemo v prozorno živilsko folijo in damo za tri ure v hladilnik, da se ohladi.

03

Nato pripravimo orehov nadev. Mlete orehe zmešamo z obema vrstama sladkorja. Beljaka stepemo z metlico le toliko, da postaneta rahlo penasta (ne stepemo ju v čvrst sneg). Nato stepena beljaka in sladke orehe pomešamo v enotno maso.

04

Ohlajeno testo razvaljamo na rahlo pomokani deski oziroma na papirju za peko ter z modelčkom izrežemo piškote. Polagamo jih na pekač, prekrit s papirjem za peko.

05

Po vrhu piškotov s testomatom ali z brizgalno vrečko nabrizgamo orehov nadev.

06

Pečemo jih od 10 do 15 minut pri 200 °C, dokler se ne obarvajo svetlo rjavo.

07

Ohlajene piškote lahko potresemo s sladkorjem v prahu.

Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>