120
PT120M min
PT120M min
Čas priprave in kuhanja
Sestavine
- Svinjina 50 dag
- Čebula 25 dag
- Olje 5 dag
- Česen 8 g
- Paprika 1 dag
- Lovorjev list 1 list
- Paradižnikova mezga 2 dag
- Limonin sok 1 žlička
- Sol 1 ščepec
- Moka 2 dag
- Belo vino 1 dl
- Kisla smetana 1 dl
Priprava
01
Sesekljano čebulo pražimo, da svetlo porumeni. Dodamo še strt česen, rdečo papriko, lovorov list in paradižnikovo mezgo. Prilijemo nekoliko kostne juhe in solimo.
02
Nato dodamo na koščke narezano meso. Dušimo ga do mehkega, nato pa preložimo v drugo posodo. Vlago izparimo, nato čebulo pomokamo, jo prepražimo in ponovno zalijemo s kostno juho, da dobimo vezano, primerno gosto omako. Dobro prevremo in omako pretlačimo.
03
V pretlačeno omako vložimo meso, prilijemo še vino in kislo smetano ter ponovno prevremo. Če je omaka sladka, ji dodamo še nekaj kapljic limoninega soka. Nekateri dodajajo telečjemu paprikašu tudi kocke prekajene slanine.