Pečen fižol s paradižnikom v pečici - Jernej Kitchen

Pečen fižol s paradižnikom v pečici

Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
45
min
Čas peke

Sestavine

  • Oljčno olje za praženje čebule 4 žlice
  • Čebula 3
  • Rdeča paprika 1
  • Paradižnik v paradižnikovem soku Despar, 400 g 1 pločevinka
  • Mešan vložen fižol 3 pločevinke
  • Voda 100 ml
  • Sol
  • Poper
  • Lovorjev list 1
  • Oljčno olje za fižol 2 žlici
  • Sveže sesekljan peteršilj 1 žlica

Priprava

01

Pečico segrejemo na 210 stopinj.

02

V ognjevarno ponev damo olje. Dodamo drobno sesekljano čebulo in drobno sesekljano rdečo papriko. Pražimo 10 minut pri šibkem ognju, redno premešamo. Dodamo paradižnikove koščke, odcejen in opran vložen fižol in vodo. Začinimo s soljo, poprom, lovorovim listom, oljčnim oljem ter dobro premešamo.

03

Postavimo v predhodno segreto pečico in pečemo 35 - 45 minut pri 210 stopinj.

04

Pečen fižol s paradižnikom posujemo s sesekljanim peteršiljem ter postrežemo s svežim kruhom ali drugo prilogo.