10
PT10M min
PT10M min
Čas priprave
30
PT30M min
PT30M min
Čas peke
Sestavine
- Paradižnik 8
- Česen 2 glavi
- Čebula 1
- Parmezan
- Bazilika
- Oljčno olje
- Smetana za kuhanje
- Zelenjavna kocka
- Sol
- Poper
- Rdeča paprika
- Timijan
Priprava
01
Paradižnike narežemo na polovice ali četrtine, jih prestavimo v pekač, v katerega predhodno dodamo nekaj olja. Dodamo celi glavi česna, le vrh odrežemo, da jih lahko kasneje, ko so pečeni, iztisnemo ven. Dodamo grobo narezano čebulo, vse začimbe ter baziliko.
02
V segreto pečico damo pečt za 30 minut na 200 stopinj Celzija.
03
Medtem zavremo 2 dcl vode in v njej raztopimo pol zelenjavne kocke.
04
Ko je vse skupaj pečeno, stresemo vsebino v blender (po želji dodamo nekaj sveže bazilike).
05
Juho dodamo v novo posodo in gostoto po želji razredčimo s tekočino, kjer smo prej raztopili zelenjavno kocko. Premešamo in postrežemo. Za okras na vrh pokapljamo malo smetane za kuhanje in potresemo s parmezanom.