Pečena paradižnikova juha - Nika Krmec

Pečena paradižnikova juha

Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
30
min
Čas peke

Sestavine

  • Paradižnik 8
  • Česen 2 glavi
  • Čebula 1
  • Parmezan
  • Bazilika
  • Oljčno olje
  • Smetana za kuhanje
  • Zelenjavna kocka
  • Sol
  • Poper
  • Rdeča paprika
  • Timijan

Priprava

01

Paradižnike narežemo na polovice ali četrtine, jih prestavimo v pekač, v katerega predhodno dodamo nekaj olja. Dodamo celi glavi česna, le vrh odrežemo, da jih lahko kasneje, ko so pečeni, iztisnemo ven. Dodamo grobo narezano čebulo, vse začimbe ter baziliko.

02

V segreto pečico damo pečt za 30 minut na 200 stopinj Celzija.

03

Medtem zavremo 2 dcl vode in v njej raztopimo pol zelenjavne kocke.

04

Ko je vse skupaj pečeno, stresemo vsebino v blender (po želji dodamo nekaj sveže bazilike).

05

Juho dodamo v novo posodo in gostoto po želji razredčimo s tekočino, kjer smo prej raztopili zelenjavno kocko. Premešamo in postrežemo. Za okras na vrh pokapljamo malo smetane za kuhanje in potresemo s parmezanom.