
10
PT10M min
PT10M min
Čas priprave
40
PT40M min
PT40M min
Čas peke
Sestavine
- Hruška 1
- Maslo 1 žlička
- Vanilijev sladkor 1 vrečka
- Cimet 0.5 žličke
- Sladoled
Priprava
01
Hruško prerežite na pol, odstranite koščice in naredite malo jamico. Premažite jo s stopljenim maslom in postavite s prerezano stranjo navzdol v pekač obdan s peki papirjem in pecite 10 minut na 190 stopinj. Medtem zmešajte maslo, sladkor in cimet.
02
Vzemite hruško ven, previdno obrnite polovičke in napolnite prazno koščico vsake polovičke z zmesjo cimeta, sladkorja in masla.
03
Vrnite v pečico (prerezana stran navzgor) in pecite še 20-30 minut, odvisno od tega, kako trdo hruško ste kupili. Postrezite z sladoledom in posipom granole ali piškotov.