Pečene hruške s sladoledom iz kozjega mleka - Nika Krmec
Zakaj ne vidite vsebine?
Pečene hruške s sladoledom iz kozjega mleka - Nika Krmec

Pečene hruške s sladoledom iz kozjega mleka

Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
40
min
Čas peke

Priprava

01

Hruško prerežite na pol, odstranite koščice in naredite malo jamico. Premažite jo s stopljenim maslom in postavite s prerezano stranjo navzdol v pekač obdan s peki papirjem in pecite 10 minut na 190 stopinj. Medtem zmešajte maslo, sladkor in cimet.

02

Vzemite hruško ven, previdno obrnite polovičke in napolnite prazno koščico vsake polovičke z zmesjo cimeta, sladkorja in masla.

03

Vrnite v pečico (prerezana stran navzgor) in pecite še 20-30 minut, odvisno od tega, kako trdo hruško ste kupili. Postrezite z sladoledom in posipom granole ali piškotov.