Perutninski frikase - Mojca Polak

Perutninski frikase

srednje zahtevno
Mojca Polak
Čas aktivne priprave
120
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Perutnina 70 dag
  • Jušna osnova 1 kos
  • Jušna zelenjava 10 dag
  • Šalotka 4 dag
  • Maslo 4 dag
  • Moka 4 dag
  • Limonin sok 1 dl
  • Poper 1 ščepec
  • Muškatni orešček 1 ščepec
  • Vino 0.5 dl
  • Kisla smetana 1 dl
  • Rumenjak 1 kos

Priprava

01

Perutnino razrežemo. Stresemo jo v lonec, prilijemo perutninsko osnovo in dodamo začimbe, zeliščni šopek, cele šalotke in lepo narezano zelenjavo. Kuhamo.

02

Medtem pripravimo bešamel, ga zalijemo s perutninsko osnovo in dodamo frikaseju. Odstranimo zeliščni šopek, dodamo še poper in muškatni orešek, okisamo z limoninim sokom in vinom ter ponovno prevremo.

03

Kose mesa in zelenjavo preložimo v drugo posodo. Omako precedimo. Nazadnje frikase še legiramo. Kuhana jed mora biti gosta kot ragu ter od legiranja rumenkasta.

Namig

Jed izboljšamo, če dodamo še posebej sotirane gobe, grah, brstični ohrovt ali beluše.

Deli