120
PT120M min
PT120M min
Čas priprave in kuhanja
Sestavine
- Perutnina 70 dag
- Jušna osnova 1 kos
- Jušna zelenjava 10 dag
- Šalotka 4 dag
- Maslo 4 dag
- Moka 4 dag
- Limonin sok 1 dl
- Poper 1 ščepec
- Muškatni orešček 1 ščepec
- Vino 0.5 dl
- Kisla smetana 1 dl
- Rumenjak 1 kos
Priprava
01
Perutnino razrežemo. Stresemo jo v lonec, prilijemo perutninsko osnovo in dodamo začimbe, zeliščni šopek, cele šalotke in lepo narezano zelenjavo. Kuhamo.
02
Medtem pripravimo bešamel, ga zalijemo s perutninsko osnovo in dodamo frikaseju. Odstranimo zeliščni šopek, dodamo še poper in muškatni orešek, okisamo z limoninim sokom in vinom ter ponovno prevremo.
03
Kose mesa in zelenjavo preložimo v drugo posodo. Omako precedimo. Nazadnje frikase še legiramo. Kuhana jed mora biti gosta kot ragu ter od legiranja rumenkasta.
Namig
Jed izboljšamo, če dodamo še posebej sotirane gobe, grah, brstični ohrovt ali beluše.