Pica kruhki, Nina Kastelic - Leaneen
Pica kruhki, Nina Kastelic - Leaneen

Pica kruhki

Nina Kastelic - Leaneen
Avtor: Nina Kastelic - Leaneen
Čas aktivne priprave
50
min
Čas priprave
105
min
Čas vzhajanja
20
min
Čas peke

Sestavine

Testo za pico (12 pica kruhkov):

  • Bela moka 350 g
  • Mlačna voda 200 ml
  • Mleko 50 ml
  • Suhi kvas 5 g
  • Sol 1 žlička
  • Olivno olje 2 žlici

Nadev:

  • Ketchup ali paradižnikova mezga
  • Kuhan pršut 150 g
  • Cheddar sir 100 g
  • Mozzarella 150 g
  • Začimbe za pico
  • Šampinjoni
  • Maslo za premaz

Priprava

Priprava testa

01

Moko stresemo v večjo posodo. Na sredini naredimo jamico in vanjo vlijemo mlačno vodo in mleko. V vodo stresemo suhi kvas, pomešamo in pustimo 15 minut, da vzhaja.

02

Dodamo še olivno olje in sol ter vse skupaj zgnetemo v gladko, mehko in elastično testo. Glede na strukturo lahko dodamo še kakšno žlico moke.

03

S kuhinjskim robotom gnetemo na 1 ali 2 stopnji 15–20 minut. Če gnetemo na roke, pa še kakšno minuto dlje.

04

Testo oblikujemo v hlebček in ga pokrijemo s kuhinjskim prtičkom. Na sobni temperaturi naj vzhaja dobro uro, da se količina testa podvoji.

Namig!

Po želji lahko testo pripravimo tudi po receptu za “48 ur za vzhajano testo za pico”, ki ga najdete TUKAJ.

Priprava pica kruhkov

01

Vzhajan hlebček testa razdelimo na 6–10 manjših hlebčkov. Odvisno od tega, koliko in kako velike pica kruhke želimo.

02

Oblikovane hlebčke pokrijemo s prtičem in jih vzhajamo še približno 15–20 minut.

03

Vzhajane hlebčke z rokami raztegnemo ali pa z valjarjem razvaljamo v pravokotno obliko.

04

Približno 2/3 testa premažemo s kečapom ali paradižnikovo mezgo. Dodamo kuhan pršut, nariban sir, šampinjone in posujemo z začimbami.

05

Robove testa zavihamo proti sredini, da nadev med peko ne bo tekel iz kruhka. Testo zavijemo v rolado oziroma kruhek.

06

Oblikovane kruhke preložimo na pekač, prekrit s papirjem za peko. Dobro jih premažemo s stopljenim maslom in vzhajamo še 15 minut.

07

V pečici, ogreti na 240 °C, jih pečemo 15–20 minut, da se svetlo rjavo obarvajo.

08

Pečene kruhke lahko ponovno premažemo s stopljenim maslom in še vroče za 10 minut pokrijemo z aluminijasto folijo, da se zmehčajo.

09

Pica kruhki so pripravljeni za postrežbo.