
PT10M min
PT10M min
Sestavine
- Testenine 500 g
- Zelena bučka 1
- Zelena paprika 1
- Česen 3 stroki
- Panceta 70 g
- Olivno olje 1 žlica
- Sol 1 žlička
- Poper 1 ščepec
- Parmezan 4 žlice
Priprava
V večji lonec nalijemo vodo, jo solimo in postavimo na štedilnik. Panceti odstranimo kožo in jo narežemo na kocke ali na tanke rezine. Bučko in papriko operemo in narežemo na manjše kocke. Česen olupimo.
V ponvi segrejemo 1 žlico olivnega olja in na njem hrustljavo zapečemo narezano panceto. Panceti dodamo na drobno nariban česen in dobro premešamo. Ko česen zadiši, dodamo narezano bučko in papriko ter počasi pražimo 10 minut.
Ko voda v loncu zavre, dodamo testenine in jih kuhamo 1 minuto manj, kot je priporočeno na embalaži. Tako dobimo testenine kuhane na zob (''al dente'').
Pečeno zelenjavo solimo in popramo. Kuhane testenine odcedimo in jih takoj primešamo pripravljeni zelenjavi. Pipe Rigate z zelenjavo postrežemo takoj s sveže naribanim parmezanom.