PT20M min
PT40M min
Sestavine
- Piščančja bedra 500 g
- Sol
- Poper
- Česen v prahu 0.5 žličke
- Timijan 0.5 žličke
- Oljčno olje 3 žlice
- Krompir za pečenje 900 g
- Korenje 4
- Zamrznjen grah 150 g
Priprava
Pečico segrejemo na 210 stopinj. Piščančja bedra prerežemo na pol, da ločimo piščančja stegna in krače. Prestavimo jih v skledo, kjer jih dobro začinimo s soljo, česnom v prahu, timijanom in poprom. Pokapljamo z žlico oljčnega olja in premešamo, da se začimbe vtrejo v meso.
Krompir umijemo, osušimo in narežemo na manjše enakomerne kocke. Korenje olupimo in narežemo na manjše, enakomerne kolobarje. Na pekač, obložen s papirjem za peko, stresemo na manjše kocke narezan krompir in korenje. Pokapljamo z dvema žlicama oljčnega olja ter začinimo s soljo in poprom. Premešamo in enakomerno razporedimo po pekaču. Na zelenjavo položimo začinjeno piščančje meso. Postavimo v pečico na srednjo rešetko, kjer pečemo 30 minut pri 210 stopinjah.
Zelenjavo in meso vzamemo iz pečice in enakomerno posujemo z zamrznjenim grahom. Postavimo nazaj v pečico, kjer pečemo 8–10 minut. Razdelimo med krožnike in poljubno posujemo s sesekljanim peteršiljem.