Piščančja bedra s krompirjem in grahom - Jernej Kitchen

Piščančja bedra s krompirjem in grahom

Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
40
min
Čas pečenja

Sestavine

  • Piščančja bedra 500 g
  • Sol
  • Poper
  • Česen v prahu 0.5 žličke
  • Timijan 0.5 žličke
  • Oljčno olje 3 žlice
  • Krompir za pečenje 900 g
  • Korenje 4
  • Zamrznjen grah 150 g

Priprava

01

Pečico segrejemo na 210 stopinj. Piščančja bedra prerežemo na pol, da ločimo piščančja stegna in krače. Prestavimo jih v skledo, kjer jih dobro začinimo s soljo, česnom v prahu, timijanom in poprom. Pokapljamo z žlico oljčnega olja in premešamo, da se začimbe vtrejo v meso.

02

Krompir umijemo, osušimo in narežemo na manjše enakomerne kocke. Korenje olupimo in narežemo na manjše, enakomerne kolobarje. Na pekač, obložen s papirjem za peko, stresemo na manjše kocke narezan krompir in korenje. Pokapljamo z dvema žlicama oljčnega olja ter začinimo s soljo in poprom. Premešamo in enakomerno razporedimo po pekaču. Na zelenjavo položimo začinjeno piščančje meso. Postavimo v pečico na srednjo rešetko, kjer pečemo 30 minut pri 210 stopinjah.

03

Zelenjavo in meso vzamemo iz pečice in enakomerno posujemo z zamrznjenim grahom. Postavimo nazaj v pečico, kjer pečemo 8–10 minut. Razdelimo med krožnike in poljubno posujemo s sesekljanim peteršiljem.

Deli