Piščančja rolada s pečenim paradižnikom - MasterChef

Piščančja rolada s pečenim paradižnikom, pirejem gomoljne zelene, omako, popečenim mladim korenjem in hrustljavo piščančjo kožo

MasterChef Slovenija
MasterChef Slovenija
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
60
min
Čas kuhanja

Sestavine

Piščančja rolada

  • Piščančji zrezki 3
  • Piščančje prsi 0.5
  • Sušeni paradižniki 50 g
  • Beljak 1
  • Sladka smetana 30 g
  • Sol
  • Poper
  • Timijan
  • Rožmarin
  • Bazilika

Pire iz gomoljne zelene

  • Gomoljna zelena 1
  • Jušna osnova 100 ml
  • Sladka smetana 50 ml
  • Sol
  • Poper
  • Maslo 1 žlička

Omaka

  • Piščančja osnova 500 ml
  • Čebula 1
  • Česen 3 stroka
  • Por 0.5
  • Rdeče korenje 1
  • Rumeno korenje 1
  • Koleraba 0.5
  • Peteršilj vejica
  • Rožmarin vejica
  • Poper ščepec
  • Bel balzamični kis 1 žlica
  • Sok limone 0.5
  • Maslo 1 žlica

Ostalo

  • Češnjev paradižnik 150 g
  • Česen 2 stroka
  • Oljčno olje 2 žlici
  • Korenček mladi 6
  • Maslo 1 žlica
  • Piščančja koža 1

Priprava

Nadev (farce):

01

Piščančje prsi narežemo na manjše koščke in jih skupaj s sušenim paradižnikom, timijanom, rožmarinom, baziliko, soljo in poprom zmeljemo v gladko maso. Dodamo beljak in sladko smetano ter dobro premešamo.

Piščančja rolada:

01

Piščančje zrezke nežno potolčemo, solimo in popramo. Nadev enakomerno razporedimo po pripravljenih piščančjih zrezkih in jih zvijemo v rolade. 

02

Vsako rolado tesno zavijemo v prozorno folijo, da iztisnemo zrak, na koncih folijo zavijemo in zavežemo. Rolade kuhamo pri 70 °C približno 30 minut. 

03

Ko so kuhane, jih odvijemo in na vroči ponvi popečemo do zlato rjave barve.

Pečeni paradižniki:

01

Češnjeve paradižnike in cele stroke česna damo v pekač. Pokapamo jih z oljčnim oljem, solimo in pečemo 15 minut pri 200 °C.

Omaka

01

V posodi na srednje močnem ognju popečemo piščančje kosti, čebulo, česen in korenje. Prilijemo piščančjo osnovo, dodamo zelišča, por in kolerabo. Kuhamo, da povre za približno 2/3. Omako precedimo, še malo pokuhamo in dodamo balzamični kis ter limonin sok. Na koncu vmešamo maslo in solimo.

Pire iz gomoljne zelene:

01

Gomoljno zeleno olupimo in narežemo na majhne kocke. V posodi jo na maslu rahlo popražimo, dodamo jušno osnovo in sladko smetano. Solimo in kuhamo do mehkega. Tekočino odlijemo in zeleno spasiramo v gladek pire.

Korenje in piščančja koža:

01

Mlad korenček na hitro pokuhamo v osoljeni vodi. Nato ga popečemo na maslu, da po vrhu rahlo karamelizira. 

02

Piščančjo kožo položimo na peki papir, obtežimo z drugim peki papirjem in pečemo v pečici pri 180 °C. Ko je hrustljavo pečena, jo še rahlo posolimo. 

Postrežba:

01

Na krožnik naložimo pire, nanj položimo narezano piščančjo rolado, dodamo pečene paradižnike, mlado korenje ter hrustljavo piščančjo kožo. Vse skupaj prelijemo s toplo omako in ponudimo. 

Nagradna igra

Lov na besedni zaklad je nazaj! V SPAR plus aplikaciji poiščite nagradno igro SPARBECEDA, sestavite čim več besed in zadenite SPAR darilne kartice v vrednosti 100 €.

Več