
PT20M min
PT20M min
PT15M min
Sestavine
Sestavine za ražnjiče
- Piščančje prsi 500 g
- Rdeča paprika 0.5 kos
- Rumena paprika 0.5 kos
- Rdeča čebula 0.5 kos
- Paprika v prahu 1 žlička
- Česen v prahu 1 žlička
- Sol 1 žlička
- Čebula v prahu 1 žlička
- Poper 0.5 žlička
- Olivno olje 4 žlice
- Lesena nabodala
Za premaz
- Maslo 3 žlice
- Česen 2 stroka
- Peteršilj svež 3 vejice
- Limonin sok 0.5 kos
- Sol ščepec
- Poper ščepec
Za riž
- Riž 190 g
- Jušna osnova ali voda 280 g
Priprava
Piščančje prsi narežite na približno enake kocke. Rdečo in rumeno papriko ter rdečo čebulo prav tako narežite na kocke. V skledi zmešajte piščančje kocke, papriko, čebulo, rdečo papriko v prahu, česen v prahu, sol, čebulo v prahu, poper in olivno olje. Vse dobro premešajte, da se sestavine povežejo. Na lesene palčke izmenično nataknite kocke piščanca, rdečo in rumeno papriko ter rdečo čebulo. Ražnjiče postavite na peki papir in postavite v pečico segreto na 190 stopinj celzija, za približno 15 minut. Nato jih odstavite, iz vseh strani premažite s česnovim prelivom in postavite v pečico še vsaj za 10 minut oz. dokler ne dobijo lepe zlate skorjice.
Česnov premaz:
V majhni posodi stopite maslo. Dodajte drobno sesekljan česen, nasekljan peteršilj, sok pol limone, ščepec soli in popra. Dobro premešajte.
Kuhanje riža
V manjšo posodo dodajte riž in jušno osnovo. Kuhajte približno 15–20 minut, dokler riž ne vpije tekočine in postane mehak.
Ko so ražnjiči pečeni, jih postrezite na krožniku skupaj z rižem. Po želji okrasite s svežo špinačo. Dober tek!