Piščančji ražnjiči z rižem - Nika Krmec
Zakaj ne vidite vsebine?

Piščančji ražnjiči z rižem

Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
20
min
Čas kuhanja
15
min
Čas peke

Sestavine

Sestavine za ražnjiče

  • Piščančje prsi 500 g
  • Rdeča paprika 0.5 kos
  • Rumena paprika 0.5 kos
  • Rdeča čebula 0.5 kos
  • Paprika v prahu 1 žlička
  • Česen v prahu 1 žlička
  • Sol 1 žlička
  • Čebula v prahu 1 žlička
  • Poper 0.5 žlička
  • Olivno olje 4 žlice
  • Lesena nabodala

Za premaz

  • Maslo 3 žlice
  • Česen 2 stroka
  • Peteršilj svež 3 vejice
  • Limonin sok 0.5 kos
  • Sol ščepec
  • Poper ščepec

Za riž

  • Riž 190 g
  • Jušna osnova ali voda 280 g

Priprava

01

Piščančje prsi narežite na približno enake kocke. Rdečo in rumeno papriko ter rdečo čebulo prav tako narežite na kocke. V skledi zmešajte piščančje kocke, papriko, čebulo, rdečo papriko v prahu, česen v prahu, sol, čebulo v prahu, poper in olivno olje. Vse dobro premešajte, da se sestavine povežejo. Na lesene palčke izmenično nataknite kocke piščanca, rdečo in rumeno papriko ter rdečo čebulo. Ražnjiče postavite na peki papir in postavite v pečico segreto na 190 stopinj celzija, za približno 15 minut. Nato jih odstavite, iz vseh strani premažite s česnovim prelivom in postavite v pečico še vsaj za 10 minut oz. dokler ne dobijo lepe zlate skorjice.

Česnov premaz:

01

V majhni posodi stopite maslo. Dodajte drobno sesekljan česen, nasekljan peteršilj, sok pol limone, ščepec soli in popra. Dobro premešajte.

Kuhanje riža

01

V manjšo posodo dodajte riž in jušno osnovo. Kuhajte približno 15–20 minut, dokler riž ne vpije tekočine in postane mehak.

02

Ko so ražnjiči pečeni, jih postrezite na krožniku skupaj z rižem. Po želji okrasite s svežo špinačo. Dober tek!

Luka v kuhinji pripravlja jedi
Master Minuta

V sodelovanju z lanskim zmagovalcem šova MasterChef, Luko Pangosom, smo pripravili atraktivne video recepte, s pomočjo katerih lahko vrhunske krožnike pripravite tudi doma.

Več