Piščanec s testeninami v kremni omaki s parmezanom in sušenimi paradižniki - Nina Zorčič
Zakaj ne vidite vsebine?

Piščanec s testeninami v kremni omaki s parmezanom in sušenimi paradižniki

Nina Zorčič
Nina Zorčič
Nina Zorčič
Nina Zorčič
Čas aktivne priprave
45
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

Piščanec

  • Piščančji file 400 g
  • Olje sušenih paradižnikov 3 žlice
  • Sladka paprika 1 žlica
  • Provansalska zelišča 1 žlička
  • Origano 1 žlička
  • Sol 1 žlička
  • Nariban parmezan 40 g

Omaka in testenine

  • Olivno olje 2 žlici
  • Rdeča čebula 1
  • Česen 2 stroka
  • Origano 1 žlička
  • Voda 850 ml
  • Testenine 250 g
  • Smetana za kuhanje 200 ml
  • Parmezan 100 g
  • Sušeni paradižniki v olju 150 g
  • Sveža špinača 2 pesti

Dodatek

  • Parmezan za dekoracijo
  • Bazilika za dekoracijo

Priprava

01

V večji ponvi segrejte olje sušenih paradižnikov.

02

Na srednjem ognju popražite piščančje fileje, narezane na manjše kocke. Začinite s papriko, provansalskimi začimbami, origanom in soljo.

03

Pražite toliko časa, da se piščanec popolnoma skuha in zlato zapeče.

04

Dodajte parmezan in premešajte. Odstavite in piščanca preložite v ločeno posodo.

05

Ponev vrnite na ogenj in segrejte olivno olje.

06

Na segretem olju na srednjem ognju pražite čebulo in česen, dokler čebula ne postekleni. Začinite z origanom.

07

Zalijte z vodo in pustite, da zavre. V vrelo vodo dodajte testenine in kuhajte do “al dente” stanja, torej da so na ugriz še malo trde. Sledite navodilom na vrečki.

08

Ko so testenine kuhane dodajte smetano za kuhanje, parmezan in nasekljane sušene paradižnike.

09

Premešajte in kuhajte par minut. Dodajte še svežo špinačo in premešajte. Poskusite in po želji dodatno začinite s soljo.

10

Postrezite s parmezanom in svežo baziliko.