PT40M min
PT30M min
Sestavine
Nadev iz šampinjonov
- Šampinjoni SPAR 150 g
- Maslo 1 žlica
- Šalotka 1
- Česen 1 strok
- Sol 2 ščepca
- Peteršilj 2 žlički
- Sveži sir S-BUDGET 1 žlica
Piščanec v testu
- Piščančji file 1 kos
- Olje 1 žlica
- Dimljena slanina SPAR NATUR*PUR 80 g
- Masleno listnato testo 1 zavoj
- Sol -0.01
- Poper
Premaz
- Jajce 1
- Mleko 2 žlici
Priprava
Nadev iz šampinjonov
Šampinjone stresi v sekljalnik in jih grobo sesekljaj.
Ponev pristavi nad srednji ogenj in v njej raztopi žlico masla.
Šalotko nareži na majhne kocke in jo praži na vročem maslu 5 minut.
Dodaj fino sesekljan strok česna in na hitro popraži.
V ponev stresi šampinjone in dodaj 2 dobra ščepca soli.
Ogenj povečaj in praži 6 minut, da šampinjoni izpustijo vodo, ki povre.
Dodaj peteršilj in premešaj, nato ponev odstavi.
V šampinjonovo zmes primešaj še žlico namaza iz svežega sira.
Piščanec v testu
Piščančji prsni file z obeh strani dobro posoli in popopraj.
V dobro segreto ponev vlij žlico olja, na njem pa peci piščančji file po 2 minuti na vsaki strani.
File prenesi na krožnik in ga zavij v rezine dimljene slanine.
Listnato testo razgrni in ga pusti na papirju za peko.
Šampinjonov nadev nakupčkaj po sredini, kakih 5 cm od spodnjega roba.
Razmaži ga do enakomerne debeline, približno v obliko piščančjega fileja.
Na nadev postavi file v slanini.
Na zgornjem delu odreži toliko testa, da bo piščanec zgoraj in spodaj segal enako od roba.
Odrežemo kotne dele testa.
Stranske dele testa nareži na enako debele trakove.
Zgornji in spodnji del testa prepogni čez file.
Čez file potegni in zatlači trakove - začni zgoraj in prepogni izmenično z leve in z desne strani.
Preostanek testa zvij okoli njegove osi, dobljeno kačo pa prenesi na piščanca v testu.
Peka
Pečico segrej na 200 ºC.
Piščanca v testu skupaj s peki papirjem prenesi na pladenj za peko.
V skodelici zmešaj jajce in 2 žlici mleka, s tem pa premaži celotno površino testa.
Piščanca v testu peci 30 minut pri 200 ºC.