Polnjen melancan s krvavico in govejim steakom - MasterChef Slovenija

Polnjen melancan s krvavico in govejim steakom

MasterChef Slovenija
MasterChef Slovenija
Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
50
min
Čas kuhanja

Sestavine

DROBLJENEC IZ OLIV:

  • Olive 10
  • Črni česen 0.5 stroka

POLNJEN MELANCAN:

  • Melancan 1
  • Krvavica 0.5
  • Šalotka 1
  • Črni česen 1 strok
  • Goveji steak
  • Sol
  • Poper
  • Oljčno olje
  • Bučno olje

Priprava

01

Melancan prerežemo na polovico, posolimo, popramo in 30 minut pečemo v pečici na 180 °C. Olive stresemo na pladenj in jih damo prav tako v pečico za 20 minut. Krvavico olupimo, ji dodamo črni česen in šalotko ter zmes popražimo na ponvi.

02

Goveji steak solimo in popramo ter popečemo na ponvi. Preden ga narežemo na trakce, naj počiva 10 minut.

03

Olive vzamemo iz pečice in jih z vilicami pretlačimo,  da odstranimo peške, dodamo črni česen in vse skupaj zmečkamo z vilicami ter postavimo nazaj v pečico za 20 minut.

04

Melancan vzamemo iz pečice, ga napolnimo z maso iz krvavice, dodamo trakce govejega steaka, potresemo z drobljencem iz oliv in vse skupaj pokapljamo z bučnim oljem. Postrežemo.

VOYO 1 + 1 GRATIS

Pri aktivaciji 1-mesečne VOYO naročnine vam dodatni mesec podarimo. Kupone dobite ob nakupu v Sparovih trgovinah in tudi v SPAR plus aplikaciji.

Več