PT45M min
Sestavine
- Puranji zrezek 4 kosi
- Sol 1 žlička
- Poper 1 ščepec
- Olivno olje 5 žlic
- Belo vino 0.5 dl
- Pomaranča 3 kosi
- Gorčica 1 žlica
- Balzamični kis 1 žlica
- Krompir 8 kosov
- Rožmarin 3 vejice
Priprava
Puranje zrezke potolčemo, razrežemo po dolgem, posolimo in popramo ter popečemo na olivnem olju. Dodamo vino in počasi dušimo. Krompir operemo in ga narežemo na manjše kose, solimo, dodamo drobno narezan rožmarin, prelijemo z nekaj žlicami olivnega olja ter dobro premešamo.
Pečico segrejemo na 180 stopinj in segrejemo pekač. Na vroč pekač stresemo začinjen krompir in spečemo. Med pečenjem nekajkrat premešamo. Pomaranče olupimo, odstranimo ves bel ovoj, z ostrim nožem izrežemo posamezne rezine ter jih damo na stran. Iz preostalih pomaranč iztisnemo sok.
Meso odmaknemo iz ponve in vanjo zlijemo ves pomarančni sok. Omaki dodamo še balzamični kis in gorčico ter po potrebi še solimo in popramo. Rezine pomaranč zavijemo v meso (v rolado) in prebodemo z zobotrebcem.
Mesne rolade dodamo pomarančno mesni omaki in še nekaj minut pokuhamo, nato pa dodamo pečenemu krompirju in postrežemo.