Razstavljena pečenica z žiti in zeljem

Kuhnapato
Kuhnapato
Čas aktivne priprave
15
min
Čas priprave
50
min
Čas kuhanja

Sestavine

Pečenica z žiti:

  • Žitna mešanica ješpren, pira, riž 20 dag
  • Pečenica 1 par
  • Kuhan kostanj 20 dag
  • Šalotka 1
  • Peteršilj 3 vejice
  • Belo vino 1 dl
  • Timijan 1 ščepec
  • Sol
  • Poper
  • Parmezan 3 dag

Zelje:

  • Mast 1 žlica
  • Rdeče zelje 0.5 glave
  • Jabolko 1
  • Sladkor 1 žlica
  • Rdeče vino 2 dl
  • Sol 1 ščepec
  • Piment
  • Čebula 1
  • Kuhan kostanj 1 pest

Priprava

Priprava pečenice z žiti

01

Na drobno nasekljamo čebulo in jo podušimo na masti, da porumeni.

02

Pečenico olupimo in maso razdrobimo. Dodamo ga k čebuli in dušimo 10–15 minut. Nato dodamo žitno mešanico, začinimo in zalijemo z vinom in vodo.

03

Po 10 minutah dušenja dodamo olupljen in razdrobljen kostanj in kuhamo, da so žita kuhana in zmehčana. Po potrebi dolivamo vodo.

04

Na koncu dodamo nasekljan peteršilj in ponudimo z naribanim parmezanom.

Priprava zelja

01

Čebulo nasekljamo in jo z žlico sladkorja podušimo na masti. Ko sladkor karamelizira, dodamo na tanke trakove narezano zelje. Začinimo, premešamo in zalijemo z vinom.

02

Po 10 minutah vmešamo naribano olupljeno jabolko in zdrobljen kostanj. Po potrebi sproti dolivamo vodo. Dušimo 30–40 minut in ponudimo h kašnati jedi.