20
PT20M min
PT20M min
Čas priprave in kuhanja
Sestavine
- Regrat 200 g
- Pinjole 70 g
- Česen 3 stroki
- Olivno olje 5 žlic
- Parmezan 1 pest
- Sol 1 žlička
- Poper 1 ščepec
- Špageti 400 g
Priprava
01
Pinjole na hitro prepražimo v ponvi, da zadišijo. V možnarju ali v mešalniku dobro zmešamo olivno olje, grobo narezan česen in regrat, pinjole, parmezan, ščep soli ter popra v fino, gosto pasto.
02
Testenine skuhamo v osoljenem kropu na zob (''al dente''), to pomeni, da jih kuhamo 1 minuto manj kot piše na embalaži. Če so testenine sveže, jih kuhamo le 2 minuti.
03
Sveže kuhane testenine takoj premešamo s pripravljenim regratovim pestom in ponudimo z nekaj kapljicami oljčnega olja in sveže naribanim parmezanom.