Rezanci z regratovim pestom - Sladki Chef

Rezanci z regratovim pestom

enostavno
Sladki Chef
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Regrat 200 g
  • Pinjole 70 g
  • Česen 3 stroki
  • Olivno olje 5 žlic
  • Parmezan 1 pest
  • Sol 1 žlička
  • Poper 1 ščepec
  • Špageti 400 g

Priprava

01

Pinjole na hitro prepražimo v ponvi, da zadišijo. V možnarju ali v mešalniku dobro zmešamo olivno olje, grobo narezan česen in regrat, pinjole, parmezan, ščep soli ter popra v fino, gosto pasto.

02

Testenine skuhamo v osoljenem kropu na zob (''al dente''), to pomeni, da jih kuhamo 1 minuto manj kot piše na embalaži. Če so testenine sveže, jih kuhamo le 2 minuti.

03

Sveže kuhane testenine takoj premešamo s pripravljenim regratovim pestom in ponudimo z nekaj kapljicami oljčnega olja in sveže naribanim parmezanom.

Deli