45
PT45M min
PT45M min
Čas priprave
35
PT35M min
PT35M min
Čas peke
Sestavine
Sestavine za krhko podlago
- Gladka moka 200 g
- Sladkor v prahu 80 g
- Maslo 150 g
- Sol 1 ščepec
Sestavine za karamelne pekane
- Maslo 160 g
- Kristalni sladkor 160 g
- Vanilijev sladkor 10 g
- Med 60 g
- Sladka smetana 5 žlic
- Pekan orehi 350 g
Priprava
Sestavine za krhko podlago
01
Moko pomešamo s sladkorjem, na kocke narezanim maslom in ščepcem soli.
02
Sestavine drobimo med prsti, da se povežejo med seboj in dobimo neke vrste drobljenec.
03
Drobljenec stresemo v pekač velikosti 24 x 24 cm, ki smo mu dno prekrili s papirjem za peko.
04
Drobljenec enakomerno potlačimo na dno pekača, da dobimo ravno podlago iz krhkega testa.
05
Pekač damo v pečico ogreto na 180 °C in krhko testo pečemo približno 15 minut.
Sestavine za karamelne pekane
01
Medtem ko se testo peče, damo v kozico maslo, obe vrsti sladkorja in med. Sestavine mešamo na srednji temperaturi, dokler se sladkor popolnoma ne stopi.
02
Kozico odstavimo s štedilnika, dodamo smetano in premešamo. Nato vmešamo še sesekljane pekane.
03
Karamelne pekane razporedimo po krhkem testu.
04
Pekač vrnemo v pečico in rezine pečemo še dobrih 20 minut.
05
Ko so rezine pečene, jih razrežemo šele ko se ohladijo.