Ribja enolončnica - Prim. mag. Branislava Belović, dr. med., vodja mednarodno priznanega programa Živimo zdravo

Ribja enolončnica

srednje zahtevno
Prim. mag. Branislava Belović, dr. med., vodja mednarodno priznanega programa Živimo zdravo
Čas aktivne priprave
45
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Ribji file 50 dag
  • Krompir 60 dag
  • Paradižnik 1 kos
  • Česen 16 g
  • Olivno olje 3 žlice
  • Sol 1 žlica
  • Kumina v prahu 1 ščepec
  • Žafran 3 kosi
  • Čili paprika 1 ščepec
  • Vinski kis 1 žlica
  • Zelena paprika 0.5 kos

Priprava

01

Ribo narežemo na majhne koščke. Zavremo 1 - 1,2 litra vode, solimo in dodamo krompir in cel paradižnik. V električnem mešalniku dobro zmešamo česen, olje, čili papriko, žafran, kumino, kuhan paradižnik (lupino odstranimo), kis in 1/4 kuhanega krompirja.

02

Mešanico dodamo krompirju skupaj s koščki ribe. Kuhamo še 10 minut. Postrežemo okrašeno s trakci zelene paprike.

Deli