Ričota s hobotnico - Mojca Polak

Ričota s hobotnico

srednje zahtevno
Mojca Polak
Čas aktivne priprave
60
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Ješprenj 200 g
  • Hobotnica 200 g
  • Korenje 2 kosa
  • Zamrznjen grah 200 g
  • Por 1 kos
  • Peteršilj 3 vejice
  • Olje 2 žlici
  • Belo vino 0.5 dl
  • Sol 1 ščepec
  • Poper 1 ščepec

Priprava

01

Ješprenj skuhamo v slanem kropu in odcedimo. Posebej na olju opražimo na rezance narezan por, ki mu dodamo koščke korenčka, grah in sesekljan peteršilj. Nekoliko opražimo in zalijemo z vinom.

02

Ko se pokuha zalijemo še z 0,5 litra vode. Solimo in popramo ter kuhamo, da se korenček in grah zmehčata. Nato primešamo odcejen ješprenj in na koščke narezano hobotnico. Po želji lahko ričoti primešamo še malo smetane ali nastrganega sira.

Deli