
PT10M min
PT25M min
Sestavine
- Dolgozrnat riž 400 g
- Piščančji file 200 g
- Zelena bučka 1
- Zelena paprika 1
- Rdeča paprika 1
- Čebula 1
- Česen 3 stroki
- Kalčki 200 g
- Sol 1 žlička
- Poper 1 ščepec
- Olivno olje 3 žlice
Priprava
V voku ali večji ponvi segrejemo nekaj žlic olivnega olja in vanj stresemo narezan piščančji file. Med peko meso večkrat premešamo oz. stresemo ponev.
Čebulo, papriko in bučko operemo, olupimo in narežemo na tanke trakove. Česen olupimo in ga nasekljamo na drobno.
Vso zelenjavo dodamo napol pečenemu mesu in dobro premešamo.
V kozici segrejemo 2 žlici olivnega olja in na njem na hitro prepražimo riž, da postekleni. Popražen riž zalijemo z dvakratno količino vode, solimo po okusu in skuhamo na zob ("al dente").
Praženi zelenjavi in pečenemu mesu dodamo oprane kalčke. Vso mešanico dobro premešamo in pokrijemo še za nekaj minut.
Kuhan riž serviramo s popečeno zelenjavo, kalčki in piščancem ter takoj ponudimo.