
25
PT25M min
PT25M min
Čas kuhanja
10
PT10M min
PT10M min
Čas priprave
Sestavine
- Sardele 200 g
- Čebula 2
- Belo vino 2 dl
- Česen 4 stroki
- Limona 1
- Kis 2 žlici
- Sušeni paradižniki v olju
- Lovorjev list
- Vejica rožmarina
- Kruh z bučno prgo
- Koprc svež
Priprava
01
Čebulo narežemo na tanke rezine, posolimo in v ponvi na oljčnem olju dušimo na majhnem ognju. Ko se čebula zmehča, dodamo zdrobljen česen in poper, čez približno pol minute zalijemo s kisom in počakamo, da izpari. Nato dodamo še vino, malo limoninega soka, lovorov list, vejico rožmarina in kuhamo okoli 20 minut, da se 'šavor' zgosti in poveže.
02
Medtem sardelam odstranimo hrbtenice. Zložimo jih na pladenj in pazljivo opečemo z ročnim plinskim gorilnikom. Kuhani 'šavor' vlijemo na servirni pladenj in nanj položimo sardele, da jih kislina 'skuha' še s spodnje strani. Pokapljamo z oljem sušenega paradižnika. Poleg postrežemo rezine kruha z bučno prgo.