Sardele na šavor - Master Minuta z Luko Pangosom
Zakaj ne vidite vsebine?

Sardele na šavor

Luka Pangos
Luka Pangos
Čas aktivne priprave
25
min
Čas kuhanja
10
min
Čas priprave

Sestavine

  • Sardele 200 g
  • Čebula 2
  • Belo vino 2 dl
  • Česen 4 stroki
  • Limona 1
  • Kis 2 žlici
  • Sušeni paradižniki v olju
  • Lovorjev list
  • Vejica rožmarina
  • Kruh z bučno prgo
  • Koprc svež

Priprava

01

Čebulo narežemo na tanke rezine, posolimo in v ponvi na oljčnem olju dušimo na majhnem ognju. Ko se čebula zmehča, dodamo zdrobljen česen in poper, čez približno pol minute zalijemo s kisom in počakamo, da izpari. Nato dodamo še vino, malo limoninega soka, lovorov list, vejico rožmarina in kuhamo okoli 20 minut, da se 'šavor' zgosti in poveže. 

02

Medtem sardelam odstranimo hrbtenice. Zložimo jih na pladenj in pazljivo opečemo z ročnim plinskim gorilnikom. Kuhani 'šavor' vlijemo na servirni pladenj in nanj položimo sardele, da jih kislina 'skuha' še s spodnje strani. Pokapljamo z oljem sušenega paradižnika. Poleg postrežemo rezine kruha z bučno prgo.