Saveljski lonec - Kuhnapato

Saveljski lonec

Kuhnapato
Kuhnapato
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
35
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • Govedina 30 dag
  • Piščanec 30 dag
  • Rjav fižol 15 dag
  • Slanina 10 dag
  • Čebula 2
  • Česen 3 stroki
  • Korenje 2
  • Zelje 0.25 glave
  • Hokaido buča 10 dag
  • Krompir 2 kosa
  • Por 0.25 kosa
  • Ajdova kaša 5 dag
  • Ješprenj 5 dag
  • Peteršilj 1 šopek
  • Majaron 1 ščepec
  • Lovorjev list 1 list

Priprava

01

Na olju popražimo nasekljano čebulo, česen in por.

02

Dodamo na drobne koščke narezano govedino in piščanca ter ju pražimo, dokler nista bledo popečena.

03

Zalijemo z vodo (približno ¾ litra) in dodamo nasekljano zelenjavo ter začimbe.

04

Ko začne vreti, dodamo še oprano ajdovo kašo in ješprenj.

05

Zalijemo z željeno količino vode in kuhamo na zmernem ognju še 20 min.

06

Nato jed pustimo stati še 10 – 15 minut, da se kaša napne in okusi povežejo.

Po potrebi dodatno zalijemo z vodo.