20
PT20M min
PT20M min
Čas priprave
35
PT35M min
PT35M min
Čas kuhanja
Sestavine
- Govedina 30 dag
- Piščanec 30 dag
- Rjav fižol 15 dag
- Slanina 10 dag
- Čebula 2
- Česen 3 stroki
- Korenje 2
- Zelje 0.25 glave
- Hokaido buča 10 dag
- Krompir 2 kosa
- Por 0.25 kosa
- Ajdova kaša 5 dag
- Ješprenj 5 dag
- Peteršilj 1 šopek
- Majaron 1 ščepec
- Lovorjev list 1 list
Priprava
01
Na olju popražimo nasekljano čebulo, česen in por.
02
Dodamo na drobne koščke narezano govedino in piščanca ter ju pražimo, dokler nista bledo popečena.
03
Zalijemo z vodo (približno ¾ litra) in dodamo nasekljano zelenjavo ter začimbe.
04
Ko začne vreti, dodamo še oprano ajdovo kašo in ješprenj.
05
Zalijemo z željeno količino vode in kuhamo na zmernem ognju še 20 min.
06
Nato jed pustimo stati še 10 – 15 minut, da se kaša napne in okusi povežejo.
Po potrebi dodatno zalijemo z vodo.