PT25M min
Sestavine
- Široki rezanci (tagliatelle) 200 g
- Maslo 0.5 žličke
- Česen v prahu 0.5 žličke
- Smetana za kuhanje 250 ml
- Bazilikin pesto 3 žlice
- Parmezan 40 g
- Manjši očiščeni gamberovi repki 400 g
- Sol
Priprava
V večji kozici raztopimo maslo in dodamo česen v prahu, ki smo ga zmešali z žličko vode, da je nastala česnova pasta.
Na srednji temperaturi pražimo 10 sekund in pazimo, da maslo in česen ne porjavita.
Prilijemo smetano in jo segrevamo tik do vretja, nato pa zmanjšamo temperaturo in jo kuhamo 5 do 10 minut, da se malce zgosti.
Dodamo bazilikin pesto in poljubno količino sveže naribanega parmezana. Premešamo in kuhamo 2 minuti.
Nato dodamo gambere in omako na srednji temperaturi kuhamo še 5 do 10 minut, odvisno od velikosti gamberov.
Omako tudi poskusimo ter jo po okusu solimo in dodatno začinimo.
V kozico k omaki dodamo kuhane rezance, ki jih v vreli vodi kuhamo eno do dve minuti manj kot piše na embalaži.
Zraven dodamo še približno 50 ml vode v kateri so se kuhali rezanci ter dobro premešamo in kuhamo še minuto, da nastane zelo kremna omaka.
Rezanci v kremni omaki s pestom in gamberi so nato pripravljeni za postrežbo.