Skutni žličniki z dimljeno postrvjo

Kuhnapato, OŠ Šturje Ajdovščina
Kuhnapato, OŠ Šturje Ajdovščina
Čas aktivne priprave
30
min
Čas hlajenja
45
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

Žličniki

  • Skuta 500 g
  • Pšenični zdrob 10 žlic
  • Jajca 2
  • Čemaž v listih 2 pesti
  • Voda
  • Sol

Zabela

  • File dimljene postrvi 1
  • Čemaževi listi pest
  • Maslo 3 žlice

Priprava

01

V skledi zmešamo skuto z jajci.

02

Čemaž poparimo, pretlačimo, da dobimo gladko maso in dodamo skutni masi.

03

Zmešamo, nato pa postopoma dodajamo pšenični zdrob. Dodamo ga toliko, da bo masa kompaktna.

04

Nato maso postavimo v hladilnik, kjer naj počiva vsaj pol ure, da se sestavine med sabo povežejo in se pšenični zdrob prepoji s tekočino.

05

Z žlico oblikovane žličnike kuhamo zelo počasi v slanem kropu.

06

Čemaževe liste na drobno nasekljamo ali spasiramo in jih zmešamo z maslom.

07

To maslo razpustimo v ponvi in dodamo na drobne koščke narezano ribo.

08

Ko se zapeče, v masi povaljamo žličnike in postržemo z zabelo.

Nagradna igra

Lov na besedni zaklad je nazaj! Ste pripravljeni na izziv? Na telefon naložite SPAR plus mobilno aplikacijo, poiščite igro SPARBECEDA in iz razpoložljivih črk sestavite čim več besed!

Več