Skutni žličniki z dimljeno postrvjo

srednje zahtevno
Kuhnapato, OŠ Šturje Ajdovščina
Čas aktivne priprave
30
min
Čas hlajenja
45
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

Žličniki

  • Skuta 500 g
  • Pšenični zdrob 10 žlic
  • Jajca 2
  • Čemaž v listih 2 pesti
  • Voda
  • Sol

Zabela

  • File dimljene postrvi 1
  • Čemaževi listi pest
  • Maslo 3 žlice

Priprava

01

V skledi zmešamo skuto z jajci.

02

Čemaž poparimo, pretlačimo, da dobimo gladko maso in dodamo skutni masi.

03

Zmešamo, nato pa postopoma dodajamo pšenični zdrob. Dodamo ga toliko, da bo masa kompaktna.

04

Nato maso postavimo v hladilnik, kjer naj počiva vsaj pol ure, da se sestavine med sabo povežejo in se pšenični zdrob prepoji s tekočino.

05

Z žlico oblikovane žličnike kuhamo zelo počasi v slanem kropu.

06

Čemaževe liste na drobno nasekljamo ali spasiramo in jih zmešamo z maslom.

07

To maslo razpustimo v ponvi in dodamo na drobne koščke narezano ribo.

08

Ko se zapeče, v masi povaljamo žličnike in postržemo z zabelo.