30
min
min
Čas hlajenja
45
PT45M min
PT45M min
Čas priprave in kuhanja
Sestavine
Žličniki
- Skuta 500 g
- Pšenični zdrob 10 žlic
- Jajca 2
- Čemaž v listih 2 pesti
- Voda
- Sol
Zabela
- File dimljene postrvi 1
- Čemaževi listi pest
- Maslo 3 žlice
Priprava
01
V skledi zmešamo skuto z jajci.
02
Čemaž poparimo, pretlačimo, da dobimo gladko maso in dodamo skutni masi.
03
Zmešamo, nato pa postopoma dodajamo pšenični zdrob. Dodamo ga toliko, da bo masa kompaktna.
04
Nato maso postavimo v hladilnik, kjer naj počiva vsaj pol ure, da se sestavine med sabo povežejo in se pšenični zdrob prepoji s tekočino.
05
Z žlico oblikovane žličnike kuhamo zelo počasi v slanem kropu.
06
Čemaževe liste na drobno nasekljamo ali spasiramo in jih zmešamo z maslom.
07
To maslo razpustimo v ponvi in dodamo na drobne koščke narezano ribo.
08
Ko se zapeče, v masi povaljamo žličnike in postržemo z zabelo.