Špargljev narastek s slanino in sirom

Čas aktivne priprave
25
min
Čas priprave
25
min
Čas peke

Sestavine

  • Kisla smetana 180 g
  • Cheddar sir 100 g
  • Ricotta 250 g
  • Jajca 3
  • Sol 0.5 žličke
  • Poper 0.25 žličke
  • Timijan 0.5 žličke
  • Vlečeno testo sveže 200 g
  • Maslo za premaz 60 g
  • Slanina 80 g
  • Šparglji 400 g

Priprava

01

Pečico segrejemo na 190° C.

02

V skledi premešamo kislo smetano, ricotto, nastrgan sir cheddar, jajca in začimbe, sol, poper in timijan ter zmes postavimo na stran.

03

V večji pekač polagamo vlečeno testo, tako da ustvarimo tri plasti. Robovi testa naj sega-jo pet centimetrov čez rob pekača. Vsako plast premažemo s stopljenim maslom. 

04

V ponvi  3–4 minute pražimo grobo narezano slanino, dodamo narezane šparglje in pra-žimo še 2–3 minute. Šparglje in slanino razporedimo po vlečenem testu in prelijemo s pripravljeno sirno mešanico. Robove testa zavihamo proti sredini, da dobimo naguban rob.

05

Testo premažemo s stopljenim maslom in postavimo v ogreto pečico. Pečemo 20–25 mi-nut na 190 °C. Razrežemo in postrežemo.