PT25M min
PT25M min
Sestavine
- Kisla smetana 180 g
- Cheddar sir 100 g
- Ricotta 250 g
- Jajca 3
- Sol 0.5 žličke
- Poper 0.25 žličke
- Timijan 0.5 žličke
- Vlečeno testo sveže 200 g
- Maslo za premaz 60 g
- Slanina 80 g
- Šparglji 400 g
Priprava
Pečico segrejemo na 190° C.
V skledi premešamo kislo smetano, ricotto, nastrgan sir cheddar, jajca in začimbe, sol, poper in timijan ter zmes postavimo na stran.
V večji pekač polagamo vlečeno testo, tako da ustvarimo tri plasti. Robovi testa naj sega-jo pet centimetrov čez rob pekača. Vsako plast premažemo s stopljenim maslom.
V ponvi 3–4 minute pražimo grobo narezano slanino, dodamo narezane šparglje in pra-žimo še 2–3 minute. Šparglje in slanino razporedimo po vlečenem testu in prelijemo s pripravljeno sirno mešanico. Robove testa zavihamo proti sredini, da dobimo naguban rob.
Testo premažemo s stopljenim maslom in postavimo v ogreto pečico. Pečemo 20–25 mi-nut na 190 °C. Razrežemo in postrežemo.