Spomladanska solata s telečjimi trakci - Sladki Chef

Spomladanska solata s telečjimi trakci

Sladki Chef
Sladki Chef
Čas aktivne priprave
25
min
Čas priprave in pečenja

Sestavine

  • Teletina 8 kosov
  • Sol 1 žlička
  • Poper 1 ščepec
  • Olivno olje 3 žlice
  • Zelje 0.25 kosa
  • Češnjev paradižnik 12 kosov
  • Črne olive 1 pest
  • Feta sir 200 g
  • Balzamični kis 2 žlici

Priprava

01

Zelje operemo in ga narežemo na tanke trakove. Po okusu ga začinimo s soljo, olivnim oljem in balzamičnim kisom. Zelje dobro premešamo in mu dodamo oprane paradižnike, olive in grobo nadrobljeno feto.

02

Telečje zrezke posolimo in popramo, nato pa jih na vroči ponvi z malo olja na hitro popečemo. Na vsaki strani pečemo 2 minuti, če pa so kosi debelejši, podaljšamo čas pečenja za 1 minuto. Telečji medaljoni so zelo hitro pečeni. Če jih pečemo predolgo, meso postane trdo.

03

Pečene medaljone položimo na krožnik in pokrijemo s folijo za nekaj minut, nato pa jih narežemo na trakce in položimo na pripravljeno solato.