Spomladanska solata s telečjimi trakci - Sladki Chef

Spomladanska solata s telečjimi trakci

Sladki Chef
Sladki Chef
Čas aktivne priprave
25
min
Čas priprave in pečenja

Sestavine

  • Teletina 8 kosov
  • Sol 1 žlička
  • Poper 1 ščepec
  • Olivno olje 3 žlice
  • Zelje 0.25 kosa
  • Češnjev paradižnik 12 kosov
  • Črne olive 1 pest
  • Feta sir 200 g
  • Balzamični kis 2 žlici

Priprava

01

Zelje operemo in ga narežemo na tanke trakove. Po okusu ga začinimo s soljo, olivnim oljem in balzamičnim kisom. Zelje dobro premešamo in mu dodamo oprane paradižnike, olive in grobo nadrobljeno feto.

02

Telečje zrezke posolimo in popramo, nato pa jih na vroči ponvi z malo olja na hitro popečemo. Na vsaki strani pečemo 2 minuti, če pa so kosi debelejši, podaljšamo čas pečenja za 1 minuto. Telečji medaljoni so zelo hitro pečeni. Če jih pečemo predolgo, meso postane trdo.

03

Pečene medaljone položimo na krožnik in pokrijemo s folijo za nekaj minut, nato pa jih narežemo na trakce in položimo na pripravljeno solato.

Točke zvestobe

Kovčki, potovalke, nahrbtniki
Zbirajte točke zvestobe in si zagotovite potovalno opremo Oracle Red Bull Racing po zmagovalno ugodnih cenah – tudi do 75 % ceneje!

Več