25
PT25M min
PT25M min
Čas priprave in pečenja
Sestavine
- Teletina 8 kosov
- Sol 1 žlička
- Poper 1 ščepec
- Olivno olje 3 žlice
- Zelje 0.25 kosa
- Češnjev paradižnik 12 kosov
- Črne olive 1 pest
- Feta sir 200 g
- Balzamični kis 2 žlici
Priprava
01
Zelje operemo in ga narežemo na tanke trakove. Po okusu ga začinimo s soljo, olivnim oljem in balzamičnim kisom. Zelje dobro premešamo in mu dodamo oprane paradižnike, olive in grobo nadrobljeno feto.
02
Telečje zrezke posolimo in popramo, nato pa jih na vroči ponvi z malo olja na hitro popečemo. Na vsaki strani pečemo 2 minuti, če pa so kosi debelejši, podaljšamo čas pečenja za 1 minuto. Telečji medaljoni so zelo hitro pečeni. Če jih pečemo predolgo, meso postane trdo.
03
Pečene medaljone položimo na krožnik in pokrijemo s folijo za nekaj minut, nato pa jih narežemo na trakce in položimo na pripravljeno solato.