Sestavine
- Mleto meso
- Tortilja (male)
- Topljen sir
- Solata
- Čebula
- Majoneza
- Gorčica
- Ketchup
- Kisle kumarice
- Jabolčni kis
- Sol
- Poper
- Mleta sladka paprika
- Česen v prahu
Priprava
01
Za začetek pripravimo omako. V majhni skledi združimo 4 žlice majoneze, 1 žlico gorčice, 2 žlici soka kislih kumaric, 1 žličko ketchupa, 1 žličko jabolčnega kisa, 1 žličko česna v prahu, 1 žličko sladke paprike, ter sol in poper po okusu. Dodamo še 2 drobno narezani kumarici srednje velikosti, dobro premešamo in omaka je pripravljena.
02
Na celotno tortiljo enakomerno razporedimo mleto meso in vanj dobro vtremo naribano čebulo. Meso začinimo s soljo, poprom in česnom v prahu. Pečemo na zmerni temperaturi nekaj minut, dokler ne dobimo lepe rjave skorjice. Nato tortiljo obrnemo, na meso položimo rezine sira, pokrijemo s pokrovko in zmanjšamo temperaturo na najnižjo možno. Ko se sir stopi, na meso položimo narezano solato in omako. Tortilijo prepognemo, postrežemo in uživamo. Dober tek!