PT20M min
PT5M min
Sestavine
- Rdeča paprika v prahu 1 žlica
- Mlet poper 1 žlička
- Mlet česen 0.5 žličke
- Mleta kumina 0.5 žličke
- Sol 1 žlička
- Oljčno olje 1 žlica
- Goveja ledja (rumpsteak) 400 g
- Koruzna tortilja 4
Sveža salsa:
- Paradižnik 4
- Mlada čebula 2
- Kuhan rdeč fižol (iz pločevinke) 150 g
- Koruza (iz pločevinke) 100 g
- Avokado 1
- Limetin sok 2 žlici
- Omaka salsa 1 žlica
- Sol
- Poper
- Oljčno olje 1 žlica
Priprava
Pripravimo marinado za meso. V skledi premešamo rdečo papriko v prahu, poper, česen, kumino, sol in oljčno olje. Marinado dobro vtremo v meso na obeh straneh.
Pripravimo žar. Žar segrejemo na visoko temperaturo, rešetko očistimo in z brisačko rahlo namažemo z oljem. Steak sobne temperature damo na vroč žar (temperatura med 280–300 stopinj), kjer pečemo 3–4 minute na vsaki strani, oziroma do želene pečenosti. Ko je steak pečen, ga vzamemo z žara in pustimo počivati 5 minut. Za rare zapečen steak naj bo temperatura steaka med 48–50 stopinj, za medium med 60–62 stopinj in za well done več kot 70 stopinj.
Na žaru na hitro popečemo še koruzne tortilje; le toliko, da dobijo zlato barvo.
Pripravimo svežo salso. V skledi premešamo narezan paradižnik, narezano mlado čebulo, kuhan rdeči fižol, koruzo, na kocke narezan avokado, limetin sok in salsa omako. Začinimo s soljo, poprom in oljčnim oljem.
Steak narežemo na tanke rezine in postrežemo s popečenimi tortiljami in svežo salso. Poljubno pokapljamo še z žličko kisle smetane in dodamo sesekljan peteršilj.