PT40M min
Sestavine
- Jušna osnova 500 ml
- Stročji fižol 40 g
- Ingver 1 kos
- Korenje 1 kos
- Čebula 1
- Blitva 1 kos
- Ribja omaka 1 žlica
- Sojina omaka 1 žlica
- Čili paprika 1 žlica
- Česen 1 strok
- Koriander 4 listi
- Sol 1 žlička
- Poper 1 ščepec
Priprava
Korenček operemo in ga narežemo na 2 cm dolge debelejše trakove. Stročji fižol operemo, mu odstranimo nitke in ga narežemo na trakove. Ingver olupimo in narežemo na tanke kolobarje. Blitvo operemo in liste prav tako narežemo na trakove. Posebej narežemo na trakove tudi stebla.
V lonec zlijemo zelenjavno jušno osnovo, dodamo na tanke polmesece narezano čebulo, na kolobarje narezan česen in zavremo. V juho dodamo narezan korenček, blitvina stebla, fižol, 1 žlico ribje omake, 1 žlico sojine omake in 1 žličko čilijevih kosmičev.
V drugi posodi posebej zavremo osoljeno vodo. Suhe riževe rezance damo v globoko posodo in jih prelijemo z vrelo vodo. Po 3 minutah jih odcedimo in speremo pod mrzlo vodo.
Preden je juha gotova, ji dodamo še na trakove narezane blitvine liste in jo po potrebi še začinimo. Rezance razporedimo po krožnikih in jih prelijemo z začinjeno tajsko juho. Čez posujemo na grobo narezane liste koriandra.