PT45M min
min
Sestavine
Za mehko piškotno dno:
- Kokosovi piškoti 200 g
- Maslo 100 g
- Sladka smetana 4 žlice
Za malinov žele:
- Maline 250 g
- Sladkor v prahu 25 g
- Želatina 2 lističa
Za malinovo kremo:
- Malinov jogurt 800 g
- Sladkor v prahu 60 g
- Želatina 7 lističev
- Sladka smetana 250 ml
Priprava
Za mehko piškotno dno:
Piškote zmeljemo v drobtine in jih zmešamo skupaj s stopljenim maslom in sladko smetano.
Dno pekača prekrijemo s papirjem za peko, na notranjo stran oboda pa damo acetatno folijo, da se krema ne bo prijela oboda.
Piškotno maso potlačimo na dno pekača, ki ga nato damo za 20 minut v hladilnik, da se piškoti malce strdijo.
Za malinov insert:
Če uporabimo zmrznjene maline, jih najprej pokuhamo skupaj s sladkorjem in ko se zmehčajo, jih s paličnim mešalnikom stlačimo v pire.
Želatino za 10 minut namočimo v mrzlo vodo, da se zmehča, nato pa jo vmešamo v topel malinov pire.
Dno pekača premera 14 ali 16 cm prekrijemo s papirjem za peko in vanj vlijemo ohlajen pire.
Pekač damo za približno 2 uri v skrinjo, da se pire strdi.
Za malinovo kremo:
Malinov jogurt zmešamo s sladkorjem v prahu. Količino sladkorja prilagodimo svojemu okusu.
Lističe želatine za 10 minut namočimo v mrzlo vodo. Ko se zmehčajo, iz njih iztisnemo vodo in jih na nizki temperaturi stopimo skupaj z žlico jogurta. Mlačno stopljeno želatino vmešamo v jogurt.
Nato z lopatko na rahlo umešamo še stepeno sladko smetano.
Polovico malinove kreme vlijemo na piškotno dno. Pekač damo za približno 45 minut v skrinjo, da se vrhnji del kreme malce strdi. Medtem imamo drugi del kreme na sobni temperaturi, da se ne strdi.
Ko je vrhnji del kreme dovolj strjen, nanj položimo malinov žele, ki mora prav tako biti strjen. Prekrijemo ga z drugo polovico kreme.
Torta Sladka malina mora še zadnjič v hladilnik, tokrat najbolj kar čez noč, da se res dobro strdi in ohladi.
Naslednji dan jo lahko okrasimo in postrežemo. Pred postrežbo naj bo nekaj minut na sobni temperaturi, zato da se malce zmehča in da se okusi lepo razvijejo.