Ob kreiranju balkanske pojedine za dušo in telo nas je naš prebujajoči se arhetipski gen popeljal daleč proč na jug, h našim jugoslovanskim koreninam, katerih tradicija je narekovala šibenje miz pod težo slastnih, krasno mastnih, dimljenih, hrustljavo zapečenih in barvitih dobrot. Naši južni bratje tudi zelo dobro vedo kako uživati, se smejati, se družiti, življenja radostiti in se ga dodobra nasititi. Balkanska mešana pojedina pride v poštev za številčnejše zasedbe konkretnih jedcev - tako prijateljev kot družinskih članov. Tokrat smo stremeli k temu, da se na mizi zvrstijo različne dobrote, da lahko vsak zase najde svojo ultimativno izbranko ali izbranca, ki ga bo popeljal v novo dimenzijo Grashkinih kulinaričnih širjav.
Sestavine
- Kimchi
- Žar mix Tempeh dimljeni, Tofu, Chiko, Buck
- Majoneza
- Ketchup
- Ajvar
- Zelje
- Bučke
- Šparglji
- Rdeča paprika
- Blitva
- Šalotka
- Rdeča čebula
- Bukov ostrigar
- Sojin jogurt
- Limona
- Česen
- Sol
- Drobnjak
- Vložena paprika
- Lepinja
Chiko ricotta:
- Drobljen Chiko
- Limonin sok
- Česen
- Drobnjak
- Sol
- Majoneza
Priprava
01
Tempeh narežemo na trakove in namočimo v sok rdeče pese, tamari omake in česna. Izberite sezonsko zelenjavo. Kolut zelja narežite na cm debelo, papriko na trakove, klobuke bukovega ostrigarja natrgajte na željeno velikost, bučke na rezine in pripravite liste sveže blitve. Chikota in Buck narezite na željene trakove/kolute, Tempeh mariniran v sok rdeče pese v debelino “čevapov”.
02
Vso narezano zelenjavo, bukovega ostrigarja, Grashkine produkte popečite in na piknik omizje zložite po želji :).