Beljakovinska sadna torta - Blaž Mihev, Fit Kuhinja
Beljakovinska sadna torta - Blaž Mihev, Fit Kuhinja

Beljakovinska sadna torta

Čas aktivne priprave
15
min
Čas priprave
15
min
Čas peke

Sestavine

Testo:

  • Ovseni kosmiči 125 g
  • Nasekljani mešani oreščki (lahko jih na hitro sesekljate v sekljalniku) 130 g
  • Stopljeno kokosovo olje 60 ml
  • Rjavi sladkor 2 žlici
  • Vanilijev ekstrakt 1 žlička

Nadev:

  • Sojin jogurt (lahko uporabite tudi drug rastlinski jogurt, vendar boste s tem zmanjšali proteinsko vrednost pite) 800 g
  • Vanilijev ekstrakt 2 žlički
  • Rjavi sladkor 2 žlici
  • Chia semena 3 žlice
  • čim več različnega sezonskega (ali eksotičnega) sadja s katerim boste okrasili pito

Priprava

Priprava testa in pečenje:

01

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija.

02

V posodi zmešamo vse sestavine za testo.

03

Zmešane sestavine damo v pekač za pite, enakomerno razporedimo in trdno pritisnemo ob robove pekača.

04

Damo v ogreto pečico in pečemo 15 minut do zlato rjave barve.

05

Odstranimo iz pečice in ohladimo.

Priprava nadeva:

01

Jogurt, vanilijev ekstrakt, chia semena in sladkor damo v mešalnik in zmešamo v gosto zmes.

02

Prelijemo čez ohlajeno testo in enakomerno porazdelimo.

03

Okrasimo z narezanim sadjem po lastnem okusu. Če uporabljate sadje, ki po rezanju rado porjavi (jabolka, banane ...), ga pokapajte z limoninim sokom.
Postrežemo lahko takoj ali pa si jo pripravimo zvečer in jemo zjutraj za zajtrk. Če si jo pripravljate za zajtrk, priporočam, da jogurt in sadje zložite na pečeno podlogo zjutraj, da se preko noči ne razmoči.