Sestavine
Sestavine za 2 skledi:
- Bučke 2
- Korenje 1
- Redkvice 4
- Jabolko 0.5
- Avokado 0.5
- Sok limone 1
- Granatno jabolko 1
- Sončnična semena
Polivka:
- Kokosov jogurt SPAR NATUR*PUR 150 g
- Sol 0.5 žličke
- Meta 5 listkov
- Peteršilj šopek
- Česen 3 stroki
- Kurkuma 0.5 žličke
- Voda po potrebi 50 ml
Priprava
01
Bučke z mandolino narežemo na tanke rezine. Rezine poravnamo v kupček in jih narežemo na tanke trakce. Tako ročno, brez spiralnika pripravimo bučkine rezance. Če imaš doma spiralnik, pa lahko uporabiš tudi tega. Rezance nato pokapamo z limoninim sokom, da ne oksidirajo in da se dodatno zmehčajo.
02
Korenje naribamo. Redkvice narežemo na tanke rezine in rezine na trakce, tako kot prej bučko. Tudi pri jabolku si lahko pomagamo z mandolino, s katero jabolko narežemo na rezine. Te rezine spet narežemo na trakce. Tudi jabolko pokapamo z limoninim sokom in koščke fino premešamo.
03
Avokado prerežemo na pol. Polovico, v kateri je koščica, pustimo tako, kot je, le mesnat del namažemo z limoninim sokom – tako preprečimo oksidacijo, pri čemer močno pomaga tudi prisotnost koščice. Preostalo polovico kar v koži narežemo po dolgem in počez, da dobimo mrežast razrez. Z žlico nato izdolbemo avokado. Na ta način preprosto narežemo sadež na koščke. Avokadove koščke pokapamo z limono.
04
Granatno jabolko odpremo in iz njega izbezamo zrna. To najlažje naredimo v skledi vode, v katero potopimo granatno jabolko. Tako sok jabolka ne bo šprical po celi kuhinji. Pomagalo bo pa tudi pri ločevanju zrn od membran, saj zrna potonejo, membrane pa plavajo na vodi.
05
Za polivko vse sestavine združimo v blenderju in jih dobro zmiksamo, da dobimo gladko polivko. Po želji in po potrebi dodamo nekaj vode.
06
V velik krožnik damo bučkine rezance. Okoli njih nadevamo korenje, jabolko, redkvice in avokado. Po vrhu posujemo granatno jabolko in sončnična semena, po vrhu pa rezance prelijemo z jogurtovo polivko.