Bučni dal - The Vegan Harmony

Bučni dal

The Vegan Harmony
The Vegan Harmony
The Vegan Harmony
The Vegan Harmony
Čas aktivne priprave
40
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Čebula 2
  • Česen 6 strokov
  • Voda 120 ml
  • Sveže nastrgan ingver 6 g
  • Jušna osnova 600 ml
  • Kokosovo mleko (v pločevinki) 400 g
  • Rdeča leča 150 g
  • Hokaido buča pasirana 200 g
  • Paradižnikova mezga 10 g
  • Sol 0.5 žličke
  • Poper ščepec
  • Garam masala 10 g
  • Kurkuma 1 žlička
  • Kumina 0.5 žličke
  • Sladka paprika v prahu 1 žlička
  • Riž 300 g

Priprava

01

Čebulo in česen nasekljamo na drobne koščke, damo skupaj z naribanim ingverjem in 120 ml vode v ponev ter zavremo. Kuhamo nekaj minut, da se čebula in česen zmehčata in dobita malo barve.

02

Dodamo vse začimbe, premešamo in pražimo 1 do 2 minuti.

03

Dodamo jušno osnovo, kokosovo mleko, paradižnikov koncentrat, rdečo lečo in pasirano bučo.

04

Premešamo, pokrijemo in kuhamo 15 do 20 minut, oziroma toliko časa, da se leča popolnoma skuha.

05

Medtem po navodilih skuhamo riž.

06

Serviramo in po želji dekoriramo s svežim peteršiljem.