Sestavine
- Zelena solata 50 g
- Čičerika (1 2 konzerve čičerike) 120 g
- Avokado 0.5
- Manjši sladek krompir 0.5
- Češnjev paradižnik 8
- Tofu 120 g
- Indijski oreščki 1 pest
- Sok limone 1
- Vinski kis
- Kvasni kosmiči 1 žlica
- Kurkuma v prahu 1 žlička
- Rdeča paprika 1 žlička
- Česen v prahu 1 žlička
- Kumina 1 žlička
- Škrob (koruzni krompirjev) 1 žlica
- Olivno olje 2 žlici
- Curry v prahu
- Sol
- Poper
Priprava
Solato operemo in narežemo na primerno velike koščke. V mešalnik stresemo indijske oreščke, kvasne kosmiče, sok limone, vinski kis, približno dve žlici mlačne vode, sol in poper. Pustimo stati 10 minut in potem zmiksamo.
Tofu vzamemo iz embalaže, ga zavijemo v papirnato kuhinjsko brisačo in obtežimo s težjo ponvijo za približno 10 minut, da tofu izpusti odvečno vodo.
Sladki krompir operemo in ga narežemo na kocke, ki jih damo v parilnik (če ga nimate lahko uporabite cedilo, ki ga namestite prek posode, v kateri vre voda). Kuhamo dokler krompir ni tako mehak, da ga lahko brez upora prebodemo z vilico.
Čičeriko odcedimo in jo operemo pod tekočo vodo, posujemo s kumino, kurkumo, rdečo papriko, česnom, poprom in prelijemo z olivnim oljem. Sestavine dobro premešamo. Na štedilniku segrejemo ponev na srednjem ognju in v njo vsujemo čičeriko, ki jo ob občasnem mešanju pražimo do hrustljavega.
Medtem tofu narežemo na kocke velikosti 2 x 2 cm. Kocke posujemo s česnom v prahu, poprom, jih rahlo solimo in posujemo z žlico škroba. Mešanico s prsti vtremo v tofu in pustimo stati. Ko je čičerika pripravljena, jo prestavimo v posodico, v ponev pa ponovno dodamo olivno olje in ga segrejemo na srednjo temperaturo. Dodamo kocke in jih med rednim mešanjem pečemo približno 4 minute, da postanejo hrustljave.
V večji skledi zmešamo solato, čičeriko, na pol prerezane češnjeve paradižnike, tofu, sladki krompir in na koščke narezan avokado. Prelijemo s prelivom in postrežemo.