Sestavine
Sestavine za testo:
- Ovseno mleko 240 ml
- Vegansko maslo ali margarina 3 žlice
- Suhi kvas 1 paket
- Rjavi sladkor 1 žlica
- Sol 0.25 žličke
- Cimet 0.25 žličke
- Moka 435 g
Sestavine za nadev:
- Vegansko maslo ali margarina 2 žlici
- Pire iz polovice buče
- Rjavi sladkor 150 g
- Cimet 2 žlici
- Muškatni orešček 1 žlička
- Ingver 1 žlička
Priprava
01
V ponvici na nizkem ognju segrejemo mleko in v njem raztopimo maslo in sladkor. Mleko naj bo mlačno, vanj posujemo kvas in ga vmešamo. Pustimo stati 5 minut, nato dodamo ostale sestavine in vse skupaj premešamo s kuhalnico. Ko postane masa pretrda za mešanje s kuhalnico, jo iz posode odstranimo na rahlo pomokano površino in gnetemo še kakšno minuto.
02
Stekleno posodo premažemo z oljem in vanjo prenesemo testo, pokrijemo s folijo za živila in pustimo da vzhaja 1 uro do dvojne količine testa.
03
Medtem pripravimo bučni pire. Polovico rumene buče olupimo, narežemo na majhne koščke in v pečici pečemo 25 minut na 220 stopinjah. Nato jih odstranimo iz pečice in pretlačimo s tlačilko ali premešamo v gladek pire, ki ga bomo v tankem sloju premazali preko testa.
04
Testo prevrnemo na rahlo pomokano površino in ga razvaljamo na cca ½ cm debelo. Premažemo s stopljenim veganskim maslom, nato z bučnim pirejem in na koncu posujemo z mešanico sladkorja, cimeta, muškatnega oreščka in ingverja.
05
Trdno zavijemo v dolgo klobaso, ki jo nato razrežemo na 5 cm velike kose. Zložimo jih v namaščen pekač tako, da postavljeni pokonci. Pustimo vzhajati še približno 30 minut in nato pečemo 30 minut v vnaprej segreti pečici na 180 stopinjah, do zlato rumene barve.
06
Pečene rolice pustimo, da se ohladijo in jih postrežemo z nasekljanimi pekan oreščki.