30
PT30M min
PT30M min
Čas priprave in kuhanja
Sestavine
- Dolgozrnati riž 140 g
- Čebula 1
- Česen 2 stroka
- Korenje 1
- Zelena bučka 1
- Paprika rdeča in rumena 2
- Paradižnik 2
- Sušen paradižnik 4 kosi
- Paradižnikov koncentrat 1 žlica
Za drobljenec:
- Sojin drobljenec SPAR VEGGIE 0.5 skodelice
- Sol 0.5 žličke
Začimbe:
- Rožmarin 0.5 žličke
- Origano 0.5 žličke
- Bazilika 0.5 žličke
- Sol 0.5 žličke
- Poper 0.5 žličke
Priprava
01
Riž skuhamo po navodilih na embalaži.
02
Čebulo sesekljamo in prepražimo pokrito v veliki ponvi ali v loncu.
03
Česen fino sesekljamo ali stisnemo in dodamo v ponev.
04
Korenje fino naribamo in dodamo v ponev.
05
Bučko narežemo na majhne kocke in dodamo v ponev.
06
Papriko narežemo na majhne kocke in dodamo v ponev.
07
Sojin drobljenec stresemo v majhno skledo, dodamo ½ žličke soli in ½ skodelice vrele vode. Dobro premešamo in pustimo, da stoji 5 minut.
08
Paradižnik in sušen paradižnik narežemo na majhne kocke in dodamo v ponev.
09
V ponev dodamo še odcejen sojin drobljenec, paradižnikov koncentrat in začimbe. Dobro premešamo in kuhamo pokrito še 10 minut.
10
Na koncu vmešamo še kuhan riž. Po potrebi dodamo sol ali poper, po želji dodamo še žličko olja od sušenih paradižnikov.
- V receptu ni časov praženja. Zelenjavo pražimo pokrito lepo počasi, dokler pripravljamo naslednjo zelenjavo.
- Zelenjavo narežemo na poljubno velike koščke, ampak manjši kot so, bolj bo slastno. Priporočam koščke s stranico pol centirmetra.
- Dodala sem sojin drobljenec kot dodaten vir beljakovin in teksture. Če džuveč ne bo samostojen obrok, ampak samo priloga, potem koščke lahko izpustimo.