Gobova juha s smetano iz indijskih oreščkov

Iris Potatolover
Iris Potatolover
Iris Potatolover
Iris Potatolover
Čas aktivne priprave
15
min
Čas priprave
40
min
Čas kuhanja

Sestavine

Smetana:

  • Indijski oreščki SPAR VITAL 170 g
  • Voda 170 ml
  • Limonin sok 2 žlici
  • Sol

Gobova juha:

  • Gobe * 500 g
  • Rastlinska maščoba 1 žlica
  • Mlada čebula 3
  • Česen 2 stroka
  • Krompir 2
  • Zelenjavna juha ali osnova 6 dl
  • Sol
  • Poper
  • Dimljena paprika
  • Timijan
  • Peteršilj

Priprava

Priprava smetane

01

Indijske oreščke prelijemo z vodo in jih namočimo čez noč.

02

Naslednje jutro oreščke splaknemo in prestavimo v zmogljiv mešalnik. Dodamo vodo, limonin sok in sol ter zmešamo, da dobimo gladko smetanasto maso.

03

Pred postržemo postavimo smetano v hladilnik za uro ali dve.

Priprava gobove juhe

*Uporabimo lahko bele in rjave šampinjone, jurčke, šitake in druge gobe, primeren za juho.

01

Gobe na hitro splaknemo pod vodo, nato jih obrišemo s suho krpo in narežemo na tanke lističe.

02

Krompir olupimo, narežemo na kocke in skuhamo v slanem kropu. Nato ga pretlačimo do gladke mase ter odstavimo.

03

Na rastlinski maščobi prepražimo nasekljano čebulo in nasekljan česen, dodamo narezane gobe in premešamo. Ko se gobe zmehčajo in rahlo rjavo obarvajo, dodamo zelenjavno juho, sol, poper, dimljeno papriko in timijan. Zavremo in na srednje močnem ognju kuhamo še približno 15 minut. Na koncu dodamo pire krompir, premešamo in kuhamo še 5 minut. Če je juha pregosta, dodamo še malo vode.

04

Gobovo juho postrežemo s smetano iz indijskih oreščkov in sesekljanim peteršiljem.

Nagradna igra

Povežite se z nami na digitalnih kanalih in sodelujte v nagradni igri.

Sodelujte