Hrustljavi veganski piškoti z ovsenimi kosmiči, arašidovim maslom in temno čokolado - Nina Zorčič

Hrustljavi veganski piškoti z ovsenimi kosmiči, arašidovim maslom in temno čokolado

Nina Zorčič
Nina Zorčič
Nina Zorčič
Nina Zorčič
Čas aktivne priprave
25
min
Čas priprave
40
min
Čas počitka
17
min
Čas peke

Sestavine

Sestavine za 15-17 piškotov:

  • Mleta lanena semena 10 g
  • Mandljev napitek SPAR VEGGIE 110 g
  • Bio kokosovo olje SPAR NATUR*PUR 50 g
  • Vanilijeva pasta SPAR NATUR*PUR 1 žlička
  • Naravno arašidovo maslo (brez dodanih olj, soli, sladkorja) 65 g
  • Jabolčna čežana SPAR NATUR*PUR 1 žlica
  • Brezglutenska moka 12 g
  • Škrob 2 žlički
  • Soda bikarbona 0.5 žličke
  • Sol 1 ščepec
  • Brezglutenski ovseni kosmiči SPAR free from 150 g
  • Nasekljana veganska temna čokolada Veganz (dodajte ločeno) 150 g

Priprava

01

V manjši posodi zmešajte mleta lanena semena in rastlinski napitek. Premešajte in pustite stati 5-10 minut.

02

V ločeni posodi zmešajte kokosovo olje in kokosov sladkor. Z vilicami vse skupaj premešajte, da nastane pasta. Dodajte vaniljevo aromo, arašidovo maslo, jabolčno čežano in laneno mešanico z rastlinskim mlekom.

03

S pomočjo železne metlice za stepanje vse skupaj dobro premešajte, da nastane gladka masa.

04

Dodajte moko, škrob, soda bikarbono in sol. S pomočjo silikonske lopatice premešajte, da nastane enotna zmes.

05

Dodajte ovsene kosmiče in 100g nasekljane čokolade in premešajte. Nastala bo gosta masa.

06

Maso postavite v hladilnik za 30 minut, medtem pa segrejte pečico na 185 stopinj.

07

Iz ohlajene mase oblikujte kroglice težke približno 45g. Kroglice odlagajte na večji pekač, obložen s papirjem za peko. Kroglice odlagajte vsaj 2 cm narazen. Oblikovane kroglice ob pekač sploščite, da bo debelina oblikovanega piškota približno 1 cm. Po vrhu oblikovanih piškotov posujte preostalo nasekljano temno čokolado.

08

Piškote pecite 15-17 minut. Po peki jih pustite na pekaču, dokler se ne ohladijo, nato pa jih prestavite na rešetko za hlajenje.