Hrustljavi veganski piškoti z ovsenimi kosmiči, arašidovim maslom in temno čokolado
Sestavine
Sestavine za 15-17 piškotov:
- Mleta lanena semena 10 g
- Mandljev napitek SPAR VEGGIE 110 g
- Bio kokosovo olje SPAR NATUR*PUR 50 g
- Vanilijeva pasta SPAR NATUR*PUR 1 žlička
- Naravno arašidovo maslo (brez dodanih olj, soli, sladkorja) 65 g
- Jabolčna čežana SPAR NATUR*PUR 1 žlica
- Brezglutenska moka 12 g
- Škrob 2 žlički
- Soda bikarbona 0.5 žličke
- Sol 1 ščepec
- Brezglutenski ovseni kosmiči SPAR free from 150 g
- Nasekljana veganska temna čokolada Veganz (dodajte ločeno) 150 g
Priprava
V manjši posodi zmešajte mleta lanena semena in rastlinski napitek. Premešajte in pustite stati 5-10 minut.
V ločeni posodi zmešajte kokosovo olje in kokosov sladkor. Z vilicami vse skupaj premešajte, da nastane pasta. Dodajte vaniljevo aromo, arašidovo maslo, jabolčno čežano in laneno mešanico z rastlinskim mlekom.
S pomočjo železne metlice za stepanje vse skupaj dobro premešajte, da nastane gladka masa.
Dodajte moko, škrob, soda bikarbono in sol. S pomočjo silikonske lopatice premešajte, da nastane enotna zmes.
Dodajte ovsene kosmiče in 100g nasekljane čokolade in premešajte. Nastala bo gosta masa.
Maso postavite v hladilnik za 30 minut, medtem pa segrejte pečico na 185 stopinj.
Iz ohlajene mase oblikujte kroglice težke približno 45g. Kroglice odlagajte na večji pekač, obložen s papirjem za peko. Kroglice odlagajte vsaj 2 cm narazen. Oblikovane kroglice ob pekač sploščite, da bo debelina oblikovanega piškota približno 1 cm. Po vrhu oblikovanih piškotov posujte preostalo nasekljano temno čokolado.
Piškote pecite 15-17 minut. Po peki jih pustite na pekaču, dokler se ne ohladijo, nato pa jih prestavite na rešetko za hlajenje.