Hrustljavi veganski piškoti z ovsenimi kosmiči, arašidovim maslom in temno čokolado - Nina Zorčič

Hrustljavi veganski piškoti z ovsenimi kosmiči, arašidovim maslom in temno čokolado

Čas aktivne priprave
25
min
Čas priprave
40
min
Čas počitka
17
min
Čas peke

Sestavine

Sestavine za 15-17 piškotov:

  • Mleta lanena semena 10 g
  • Mandljev napitek SPAR VEGGIE 110 g
  • Bio kokosovo olje SPAR NATUR*PUR 50 g
  • Vanilijeva pasta SPAR NATUR*PUR 1 žlička
  • Naravno arašidovo maslo (brez dodanih olj, soli, sladkorja) 65 g
  • Jabolčna čežana SPAR NATUR*PUR 1 žlica
  • Brezglutenska moka 12 g
  • Škrob 2 žlički
  • Soda bikarbona 0.5 žličke
  • Sol 1 ščepec
  • Brezglutenski ovseni kosmiči SPAR free from 150 g
  • Nasekljana veganska temna čokolada Veganz (dodajte ločeno) 150 g

Priprava

01

V manjši posodi zmešajte mleta lanena semena in rastlinski napitek. Premešajte in pustite stati 5-10 minut.

02

V ločeni posodi zmešajte kokosovo olje in kokosov sladkor. Z vilicami vse skupaj premešajte, da nastane pasta. Dodajte vaniljevo aromo, arašidovo maslo, jabolčno čežano in laneno mešanico z rastlinskim mlekom.

03

S pomočjo železne metlice za stepanje vse skupaj dobro premešajte, da nastane gladka masa.

04

Dodajte moko, škrob, soda bikarbono in sol. S pomočjo silikonske lopatice premešajte, da nastane enotna zmes.

05

Dodajte ovsene kosmiče in 100g nasekljane čokolade in premešajte. Nastala bo gosta masa.

06

Maso postavite v hladilnik za 30 minut, medtem pa segrejte pečico na 185 stopinj.

07

Iz ohlajene mase oblikujte kroglice težke približno 45g. Kroglice odlagajte na večji pekač, obložen s papirjem za peko. Kroglice odlagajte vsaj 2 cm narazen. Oblikovane kroglice ob pekač sploščite, da bo debelina oblikovanega piškota približno 1 cm. Po vrhu oblikovanih piškotov posujte preostalo nasekljano temno čokolado.

08

Piškote pecite 15-17 minut. Po peki jih pustite na pekaču, dokler se ne ohladijo, nato pa jih prestavite na rešetko za hlajenje.