Jesenski burrito - Little Kitchen Vibes
Jesenski burrito - Little Kitchen Vibes

Jesenski burrito

Čas aktivne priprave
45
min
Čas priprave
30
min
Čas peke

Sestavine

Sestavine za gobov nadev

  • Olivno olje 1 žlica
  • Čebula 1
  • Šampinjoni SPAR 250 g
  • Kuhana čičerika 200 g
  • Dimljena paprika 1 žlička
  • Česen v prahu 0.5 žličke
  • Poper ščepec
  • Kumina 0.3 žličke
  • Paradižnikov koncentrat 1 žlička
  • Sojina omaka 2 žličke
  • po okusu

Ostale sestavine

  • Tortilja SPAR
  • Olivno olje
  • Sladki krompir 500 g
  • Rdeča pesa 1
  • Zelje sveže

Sestavine za omako

  • Orehi SPAR 30 g
  • Posušeni paradižnik v olju 60 g
  • Kokosov jogurt SPAR NATUR*PUR 50 g
  • Česen v prahu 0.5 žličke
  • Voda 50 ml

Priprava

01

Sladki krompir in rdečo peso olupimo. Oboje narežemo na kocke. V večji pekač damo najprej rdečo peso, jo rahlo naoljimo in pečemo v pečici na 200°C približno 10 minut.

02

Medtem pripravimo gobe. Umijemo jih in očistimo. Nato jih ročno naribamo ali pa nasekljamo v multipraktiku.

03

Ko preteče 10 minut peke rdeče pese, vzamemo pekač iz pečice in z lopatko premaknemo peso na eno stran pekača. Na drugo stran pekača stresemo sladki krompir, ga naoljimo, premešamo in oboje, krompir in peso, razporedimo po pekaču. Pečemo nadaljnih 20 minut na 200°C. Ko mine 20 minut, vzamemo pekač iz pečice.

04

Čičeriko odcedimo in speremo. Preložimo jo iz cedila v krožnik, kjer jo z vilicami zmečkamo. Pazimo, da ne ostane kaj dosti velikih koščkov.

05

Čebulo nasekljamo. V ponev damo olje, ga segrejemo in najprej popražimo čebulo. Nato ji dodamo čičeriko in pražimo nadaljni dve minuti. Vmes redno mešamo, da se ne prime na dno ponve. Nato dodamo še gobe. Pri praženju gob je odvisno, koliko vode vsebujejo, kar bomo vedeli šele po tem, ko jih damo v ponev. Če spustijo veliko vode, bo praženje trajalo dlje časa, saj želimo, da voda čim bolj izhlapi. Če gobe ne spustijo veliko vode, potem jih samo na hitro popražimo, da izgubijo nekaj volumna.

06

Gobjo mešanico v ponvi začinimo z dimljeno papriko, česnom v prahu, poprom, kumino, paradižnikovim koncentratom in sojino omako. Dobro premešamo, da se vse sestavine povežejo med sabo. Ponev pokrijemo in odstavimo s štedilnika.

07

Omako pripravimo tako, da vse sestavine – orehe, odcejene sušene paradižnike, kokosov jogurt, česen v prahu in vodo – damo v blender in zmiksamo v gladko kremo.

08

Zelje narežemo na tanke trakce. Če so ti res dolgi, potem jih razpolovimo oz. narežemo na krajše kose. Odlično se v burrito poda mlado zelje, a če ga nimate pri roki, bo tudi belo zelje super.

09

Na koncu na hitro popečemo tortilije – vsako popečemo le po eno minuto na vsaki strani, toliko, da se segrejejo in malo porjavijo.

10

Burrito sestavimo tako, da najprej po sredini namažemo omako. Nanjo naložimo nekaj gobovega nadeva, nato pečen krompir in rdečo peso, na koncu pa še narezano zelje. Zgornji in spodnji del tortilije zapognemo proti sredini, obrnemo krožnik in z enim stranskim delom pokrijemo nadev.

11

Dobro stisnemo proti sredini in zavijemo. Burrito je pripravljen, da ga postrežete!