Žana Hrastovšek iz Rastline so fine - Krepka juha s Spar Veggie klobaso
Zakaj ne vidite vsebine?

Krepka juha s Spar Veggie klobaso

Žana – Rastline so fine
Avtor: Žana – Rastline so fine
Čas aktivne priprave
40
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Čebula (srednje velika) 1
  • Korenje srednje velik 1
  • Krompir srednje velik 3
  • Sol 1.5 žličke
  • Poper 1 ščepec
  • Voda 500 ml
  • Klobasa za pečenje 200 g
  • Ohrovt 400 g
  • Arašidovo maslo 1 žlica
  • Paprika v prahu 0.5 žličke
  • Česen 1 strok
  • Voda 250 ml
  • Paradižnikova pulpa 210 g
  • Beli fižol 250 g
  • Kruh 4 kosi

Priprava

01

Čebulo in korenje očistimo ter narežemo na majhne kocke. Izberemo večji lonec in ju prepražimo.

02

Krompir očistimo in narežemo na kocke. Stresemo ga v lonec, dodamo še sol in poper ter zalijemo z vodo. Pokrijemo in kuhamo 15 minut oziroma tako dolgo, da se krompir zmehča.

03

Spar Veggie klobaso slečemo iz ovoja in narežemo na kolute. Popečemo jo v neoprijemljivi ponvi 3 minute na vsaki strani. Damo na stran.

04

Ohrovt očistimo in narežemo na tanke trakove. Iz lonca najprej zajamemo 4 zvrhane žlice kuhanega krompirja, nato pa dodamo ohrovt. Pokrijemo in kuhamo še 5 minut. Ne mešamo, ohrovt se bo kuhal na sopari.

05

Pripravimo gostilo. H kuhanemu krompirju dodamo arašidovo maslo, papriko in olupljen strok česna. Prilijemo 200 ml vode in s paličnim mešalnikom zmeljemo do gladkega.

06

Pripravljeno gostilo dodamo v lonec skupaj z odcejenim fižolom, paradižnikovo pulpo in pečenimi koluti Spar Veggie klobase. Posodo od gostila splaknemo z 50 ml vode. Kuhamo še 5 minut. Po potrebi dodamo še sol ali poper. Postrežemo z rezino kruha.