Žana Hrastovšek iz Rastline so fine - Krepka juha s Spar Veggie klobaso
Zakaj ne vidite vsebine?

Krepka juha s Spar Veggie klobaso

Žana – Rastline so fine
Avtor: Žana – Rastline so fine
Čas aktivne priprave
40
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Čebula (srednje velika) 1
  • Korenje srednje velik 1
  • Krompir srednje velik 3
  • Sol 1.5 žličke
  • Poper 1 ščepec
  • Voda 500 ml
  • Klobasa za pečenje 200 g
  • Ohrovt 400 g
  • Arašidovo maslo 1 žlica
  • Paprika v prahu 0.5 žličke
  • Česen 1 strok
  • Voda 250 ml
  • Paradižnikova pulpa 210 g
  • Beli fižol 250 g
  • Kruh 4 kosi

Priprava

01

Čebulo in korenje očistimo ter narežemo na majhne kocke. Izberemo večji lonec in ju prepražimo.

02

Krompir očistimo in narežemo na kocke. Stresemo ga v lonec, dodamo še sol in poper ter zalijemo z vodo. Pokrijemo in kuhamo 15 minut oziroma tako dolgo, da se krompir zmehča.

03

Spar Veggie klobaso slečemo iz ovoja in narežemo na kolute. Popečemo jo v neoprijemljivi ponvi 3 minute na vsaki strani. Damo na stran.

04

Ohrovt očistimo in narežemo na tanke trakove. Iz lonca najprej zajamemo 4 zvrhane žlice kuhanega krompirja, nato pa dodamo ohrovt. Pokrijemo in kuhamo še 5 minut. Ne mešamo, ohrovt se bo kuhal na sopari.

05

Pripravimo gostilo. H kuhanemu krompirju dodamo arašidovo maslo, papriko in olupljen strok česna. Prilijemo 200 ml vode in s paličnim mešalnikom zmeljemo do gladkega.

06

Pripravljeno gostilo dodamo v lonec skupaj z odcejenim fižolom, paradižnikovo pulpo in pečenimi koluti Spar Veggie klobase. Posodo od gostila splaknemo z 50 ml vode. Kuhamo še 5 minut. Po potrebi dodamo še sol ali poper. Postrežemo z rezino kruha.

Nagradna igra

Lov na besedni zaklad je nazaj! Ste pripravljeni na izziv? Na telefon naložite SPAR plus mobilno aplikacijo, poiščite igro SPARBECEDA in iz razpoložljivih črk sestavite čim več besed!

Več