40
PT40M min
PT40M min
Čas priprave in kuhanja
Sestavine
- Čebula (srednje velika) 1
- Korenje srednje velik 1
- Krompir srednje velik 3
- Sol 1.5 žličke
- Poper 1 ščepec
- Voda 500 ml
- Klobasa za pečenje 200 g
- Ohrovt 400 g
- Arašidovo maslo 1 žlica
- Paprika v prahu 0.5 žličke
- Česen 1 strok
- Voda 250 ml
- Paradižnikova pulpa 210 g
- Beli fižol 250 g
- Kruh 4 kosi
Priprava
01
Čebulo in korenje očistimo ter narežemo na majhne kocke. Izberemo večji lonec in ju prepražimo.
02
Krompir očistimo in narežemo na kocke. Stresemo ga v lonec, dodamo še sol in poper ter zalijemo z vodo. Pokrijemo in kuhamo 15 minut oziroma tako dolgo, da se krompir zmehča.
03
Spar Veggie klobaso slečemo iz ovoja in narežemo na kolute. Popečemo jo v neoprijemljivi ponvi 3 minute na vsaki strani. Damo na stran.
04
Ohrovt očistimo in narežemo na tanke trakove. Iz lonca najprej zajamemo 4 zvrhane žlice kuhanega krompirja, nato pa dodamo ohrovt. Pokrijemo in kuhamo še 5 minut. Ne mešamo, ohrovt se bo kuhal na sopari.
05
Pripravimo gostilo. H kuhanemu krompirju dodamo arašidovo maslo, papriko in olupljen strok česna. Prilijemo 200 ml vode in s paličnim mešalnikom zmeljemo do gladkega.
06
Pripravljeno gostilo dodamo v lonec skupaj z odcejenim fižolom, paradižnikovo pulpo in pečenimi koluti Spar Veggie klobase. Posodo od gostila splaknemo z 50 ml vode. Kuhamo še 5 minut. Po potrebi dodamo še sol ali poper. Postrežemo z rezino kruha.